Vision för Akilles Handboll

Akilles Handboll är en förening som kännetecknas av glädje och gemenskap, en förening som har sin huvudsakliga inriktning på barn och ungdomshandboll, en förening vars seniorlag är en produkt av god ungdomsverksamhet, en förening med lag i varje ålderskategori, en förening med tränare och ledare som är utbildade för sitt uppdrag, en förening där alla vill, och får vara med.

Vision för Ungdomsverksamheten

Akilles Handboll skall fostra ungdomar till att bli goda samhällsmedborgare genom att låta ungdomarna spela handboll, ha roligt tillsammans och lära sig fungera i grupp. Nivåanpassade träningar av högsta kvalitet skall skapa intresse som motsvarar varje spelares egen ambition och utveckling samt generera framtida representationsspelare till Akilles Handboll.

Vision för Damoch Herrlagen

Akilles Handboll skall genom spelare fostrade i Akilles nå en stark position inom nationell handboll, stärka föreningens identitet och skapa goda förutsättningar för ungdomar att utvecklas i. Målsättningen är att senast år 2023 ha både ett dam- och herrlag i FM-serien.

Styrelsen 2019

 Akilles Käsipallon Visio

Akilles Käsipallo tunnistetaan iloisuudesta ja yhteisöllisyydestä. Seuran päätarkoitus on kehittää lapsi- ja nuorisokäsipalloa. Seuran edustusjoukkue rakentuu oman seuran pelaajista ja seuralla on joukkueita jokaisessa ikäluokassa. Seura panostaa laadukkaaseen valmennukseen ja erottautuu sillä että kaikki saavat, ja haluavat tulla mukaan seuran toimintaan.

Visio nuorisotoiminnalle

Akilles käsipallo haluaa osallistua nuorison kasvatukseen luomalla edellytyksiä pelata käsipalloa ryhmässä samalla kun meillä on hauskaa. Tarjoamme laadukasta valmennusta kaiken tasoisille pelaajille niin että pelaajat voivat kehittyä oman ambition mukaan. Tavoitteena on jatkossa tuottaa laadukkaita pelaajia edustusjoukkueisiin.

Visio Edustusjoukkueille

Akilles käsipallo tavoittelee vahvaa positiota kotimaisessa käsipallossa. Joukkueen runko tulee rakentua oman seuran kasvateista. Haluamme vahvistaa seruan identtiteettiä ja luoda hyviä kehitysedellytyksiä nuorisolle. Seuran tavoiteena on saada sekä naisten että miesten edustusjoukkueet SM-liigaan viimeistään vuonna 2023.

Hallitus 2019

En guide för oss Grönvita föräldrar

Att vara förälder till en eller flera spelare i Akilles Handboll är någonting som ger mycket tillbaka i form av upplevelser, utmaningar, relationer, men som också innebär ett ansvar. Föräldrarna är en viktig resurs för föreningen och därför har vi skrivit denna guide.

Våra ungdomar

Våra ungdomsspelare är grunden för Akilles Handboll. En del barn vill bara prova på och sedan fortsätta vidare till någon annan sport – andra vet från början att det är handboll som gäller. Oavsett vilken anledningen är till att börja träna och spela hos oss, så är alla ungdomar lika välkomna och viktiga – alla ska få känna att de bemöts med samma respekt. Ingen får kritisera eller hetsa våra ungdomar, varken på träningsplanen eller under matcherna. Ungdomarna har rätt att utvecklas till handbollspelare efter sin förmåga och i takt med sin egen utveckling.

Som förälder är du en av nyckelpersonerna och precis som för handbollsspelaren finns vissa regler för dig. Här nedan följer tips och idéer som kan bidra till att du på bästa sätt kan vara delaktig i ditt barns spelande i Akilles:

Var en Grönvit förebild under träning och match
 • Du som förälder är alltid en viktig representant för Akilles Handboll.
 • Det är helt oacceptabelt att föräldrar klagar på domare, domslut eller motspelare. Var i alla lägen ett föredöme för ditt barn och Akilles Handboll.
 • Låt tränarna sköta tränandet. Kommentera inte vad ditt eget eller andras barn gör under träning eller match då detta är ledarnas ansvar.
 • Ge beröm och uppmuntran i stället för att vara felsökare. Beröm ger barn och ungdomar bättre självförtroende. Fråga gärna om ditt barn hade roligt på matchen, inte bara om laget vann. Uppmuntra att försöka istället för att fokusera på resultatet.
 • Hjälp tränarna att skapa gruppkänsla och miljö i laget som utvecklar och stärker barnens motivation och självförtroende.
 • Stöd ditt eget barn såväl som andras i med- och motgång.
 • Kritisera aldrig ditt eller andras barn på plan eller inför andra.
 • Spelare som är skadade eller sjuka skall inte träna eller spela match.
 • Hjälp ditt barn och se till att hon/han kommer tid och är förberedd för träning eller match. Träningstiden är värdefull och ska utnyttjas på bästa sätt. Alla barn har rätt till bra träning så ifall ett barn inte vill träna eller förstör träningen för andra så kan tränaren be barnet sluta träna för dagen och komma tillbaka nästa gång med bättre attityd.
 • Använd MyClub till 100%. Tränaren planerar träningar och matchupplägg enligt vem som är på väg. Fråga tränarna hur de vill att du meddelar om ditt barn inte kan komma till träning eller match.
 • Förstå vad ditt barn vill ha ut av sin idrott och stöd henne/honom så att målen kan uppnås.
 • Hjälp ditt barn att förstå de värdefulla erfarenheter i livet som idrotten kan lära ut. Ditt barn kommer under sin tid i Akilles få chansen att lära sig mycket (förutom att bli en handbollsspelare), som till exempel att jobba i grupp och resa tillsammans med laget.
 • Uppmuntra ditt barn att idrotta, men pressa inte. Ibland kan en paus vara på sin plats och alla comebacker är alltid välkomna hos Akilles.
 • Hjälp Akilles att bli en bra förening för ditt barn. Hjälp laget med de tjänster de ber dig om. Det kan vara bilkörning till matcher, ansvara för ekonomin, att vara funktionär i samband med lagets matcher, att ta hand om vår buffé under några timmar per säsong eller att vara lagledare för laget.

Reidar Österblom & Christian Lindblad