Akilles tog två seriepoäng mot IFK Helsingfors

Södagens klassiska möte i Borgå mellan Akilles och HIFK slutade i att hemmalaget for iväg med båda seriepoängen med siffrorna 5-3 (3-1).

Matchen inleddes i ett fartfyllt tempo och båda lagen pressade högt och försökte göra det svårt för motståndarna att bygga upp kontrollerade anfall. Sakta men säkert tog Akilles tag i taktpinnen, men det var HIFK som gjorde det första målet i den 23e spelminuten, när Akilles gjorde ett misstag i samband med ett frislag på mittfältet. Det gick dock inte länge innan Denis Sadakov utjämnade framspelad av Casper Hänninen. Denis fullbordade ännu sitt äkta hatrick innan paus assisterad av Matti Vainio respektive Ville-Veikko Angeria.

Akilles gick alltså till paus i en tvåmålsledning, som nog ganska väl motsvarade händelserna på isen, men ledningen kunde också ha varit mindre eller större, båda lagen hade hörnor och övriga chanser.

I den andra halvleken reducerade HIFK till 3-2, men närmare kom laget aldrig. Akilles’ starka skridskoåkning tvingade helsingforsförsvaret till ojust spel och Denis Sadakov slog ännu in två straffmål och gjorde således Akilles alla fem mål i matchen. IFK’s tröstmål till 5-3 kom till på tilläggstid.

Bandyligamatcherna för Akilles del fortsätter redan genast på trettondagen kl 13 i Åggelby där Botnia under Arthur Fedorovs ledning står för motståndet.

 

 

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment