Picknickcykling 15.5.2022

I år cyklar vi Kråkö runt med start på Rönnvägens parkeringsplats klockan 10.00 varefter alla cyklar i egen takt.

Det blir paus under vägen då man kan besöka Kråkö bryggeri (om det är öppet) eller äta medhavd picknick.

Glöm inte hjälmen.

Påskjippo 15.4.-18.4.2022

Påskvandringen till Svinö besöktes av 93 personer .

Vägen var lite isig och besvärlig på några ställen så därför var kanske deltagarantalet lågt jämfört med tidigare år.

Som vanligt utlottades köpkort bland deltagarna.

Varje dag utlottades ett köpkort på 25 eur , vinnarna är Eila Niskanen, Jane Grönberg, Hedvig Hannula och Peggy Karlsson.

Bland alla deltagare utlottades ett köpkort på 50 eur och Majvor Tillander hade turen att få det.

Våra onsdagsvandringar har redan börjat och vi välkomnar nya vandrare.

Svettdropparna 2022

Svettdropparnas kalender för 2022 är nu inlagd här: https://www.akilles.fi/kondition/svettdropparna/

Onsdagsvandringar fr.o.m. 6.4.2022

Startplats för första vandringen Rönnvägens parkeringsplats.

Allmän information

Sektionen jobbar för att medlemmarna ska kunna röra på sig tillsammans. Verksamheten riktar sig till alla som vill motionera i grupp eller enskilt.

Det finns motionslådor uppsatta i olika delar av bygden, där man kan skriva sitt namn, oberoende om man har cyklat eller promenerat. Varje månad är det utlottning av ett presentkort i en av lådorna. I maj är det lådan i Strömsberg som gäller, i juni i Kullo, i juli i Sannäs, i augusti i Tolkis och i september i Humla. Ifjol (2020) noterades 748 prestationer tillsammans i lådorna under respektive månad.

Därutöver vandrar man i gruppen Svettdropparna. Varje onsdag ordnas en vandring på 8-10 km med start i eller utanför Borgå. Och en gång i månaden ordnas en längre vandring på ca 20km, då man har egen matsäck med. Se kalendern här.

Att vandra tillsammans ger ett bra tillfälle att hitta nya vänner och prata bort en stund medan man går. Då känns sträckorna inte heller så långa.

Kom gärna med och känn efter hur det är att gå med oss. Det är en myt att gruppen går väldigt snabbt. Vi är helt vanliga motionärer, som inte blir yngre med åren. Och vi ser alltid till att alla hinner med, även om någon gillar att gå snabbare än andra.

Under flera år har även varje sommar ordnats en vandringsresa någonstans i Finland. Vi har vandrat bl a i Evois, Dragsfjärd, Lauhanvuori, Ruovesi, Repovesi och på Åland, för att nämna några orter. Senaste år blev det ingen resa och inte heller i år, men kanske vi igen kan börja resa inkommande år.

Söndagen den 23.5 ordnas den första långvandringen för i år. Starten sker från Rönnvägens parkeringsplats kl. 9.00. Vandringen kommer att gå runt Vårberga med omnejd och man kan avbryta när som helst, om man inte vill gå hela rutten (ca 20 km). Det är ett bra sätt att se hur långt man orkar gå. Minns i alla fall att ha bekväma skor, vattenflaska och lätt lunch med i ryggsäcken. Om det har lovats regn för dagen är det bra att ha regnrock eller regnkåpa med.