Svettdroppparna 2023

Svettdropparnas program för 2023 finns nu insatt här: Svettdropparna – Hikipisarat

Picknickcykling 28.5 2023

Start klockan 10.00 från Rönnvägens parkering.
Vi cyklar via Ebbo till Bosgård gård där vi håller paus.
Alla cyklar i egen takt.

Varmt välkomna med.

Om det regnar inhiberas cyklingen.

Påskjippo 2023

Påskvandringen till Svinö besöktes av 92 personer.

Vägen var i gott skick och den vårliga solen sken.

Som vanligt utlottades köpkort bland deltagarna.
Varje dag utlottades ett köpkort på 25 euro. Vinnarna är Rosita Karlsson, Carola Flood, Ami Sarkala och Christer Sundman. Bland alla deltagare utlottades ett köpkort på 50 eur och Johan Backman hade turen att få det.
 
Våra onsdagsvandringar har redan börjat och vi välkomnar nya vandrare.

Allmän information

Sektionen jobbar för att medlemmarna ska kunna röra på sig tillsammans. Verksamheten riktar sig till alla som vill motionera i grupp eller enskilt.

Det finns motionslådor uppsatta i Humla, Holken och på Svinö.

Därutöver vandrar man i gruppen Svettdropparna. Varje onsdag ordnas en vandring på 8-10 km med start i eller utanför Borgå. Och en gång i månaden ordnas en längre vandring på ca 20km, då man har egen matsäck med. Se kalendern här.

Att vandra tillsammans ger ett bra tillfälle att hitta nya vänner och prata bort en stund medan man går. Då känns sträckorna inte heller så långa.
Kom gärna med och känn efter hur det är att gå med oss. Det är en myt att gruppen går väldigt snabbt. Vi är helt vanliga motionärer, som inte blir yngre med åren. Och vi ser alltid till att alla hinner med, även om någon gillar att gå snabbare än andra.

Under flera år har även varje sommar ordnats en vandringsresa någonstans i Finland. Vi har vandrat bl a i Evois, Dragsfjärd, Lauhanvuori, Ruovesi, Repovesi och på Åland, för att nämna några orter. Senaste år (2022) var vi i östra Finland och vandrade längs Salpalinjen. I år går resan i augusti till Pajulahti.

Söndagen den 21.5 ordnas den första långvandringen för i år. Starten sker från Konstfabrikens parkeringsplats kl. 9.00. Vandringen kommer att gå längs Borgås nya vandringsled mot Emsalö (ca 20 km). Minns att ha bekväma skor, vattenflaska och lätt lunch med i ryggsäcken. Om det har lovats regn för dagen är det bra att ha regnskydd med.