Trettondagsvandring 6.1.2022

Trettondagsvandring eller -skidning till Humla 6.1.2022. Start klockan 10.00 från Rönnvägens parkeringsplats. Kaffe, te och saft plus tilltugg serveras i Humlastugan.

Motionslådor – Kuntolaatikot 2021

Konditionssektionen har haft utsatt motionslådor med anteckningshäfte i och bland alla som skrivit namnet i häftet har utlottats gåvokort.

Lottdragningen för 2021 har gjorts och vinnarna är:
Patrik Latvala
Kaija Orkomies
Siv Klemetti
Pentti Hermansson
Gustav Åström

Vi gratulerar alla vinnare och gåvokorten kan avhämtas från:
Borgå Cykelcenter Ab, adress Stadshusgatan 11.

Kuntoilujaoston kuntolaatikkojen vihkoon nimensä kirjoittaneiden kesken on arvottu lahjakortteja.

Vuoden 2021 voittajat ovat:
Patrik Latvala
Kaija Orkomies
Siv Klemetti
Pentti Hermansson
Gustav Åström

Onnittelemme kaikkia voittajia. Lahjakortit ovat nuodettavissa osoitteesta:
Porvoon Pyöräkeskus Oy,  Raatihuoneenkatu 11.

Motionslådan i Holken har bytt plats

Den finns nu inne under taket i kåtan och inte där den varit förut

 

Allmän information

Sektionen jobbar för att medlemmarna ska kunna röra på sig tillsammans. Verksamheten riktar sig till alla som vill motionera i grupp eller enskilt.

Det finns motionslådor uppsatta i olika delar av bygden, där man kan skriva sitt namn, oberoende om man har cyklat eller promenerat. Varje månad är det utlottning av ett presentkort i en av lådorna. I maj är det lådan i Strömsberg som gäller, i juni i Kullo, i juli i Sannäs, i augusti i Tolkis och i september i Humla. Ifjol (2020) noterades 748 prestationer tillsammans i lådorna under respektive månad.

Därutöver vandrar man i gruppen Svettdropparna. Varje onsdag ordnas en vandring på 8-10 km med start i eller utanför Borgå. Och en gång i månaden ordnas en längre vandring på ca 20km, då man har egen matsäck med. Se kalendern här.

Att vandra tillsammans ger ett bra tillfälle att hitta nya vänner och prata bort en stund medan man går. Då känns sträckorna inte heller så långa.

Kom gärna med och känn efter hur det är att gå med oss. Det är en myt att gruppen går väldigt snabbt. Vi är helt vanliga motionärer, som inte blir yngre med åren. Och vi ser alltid till att alla hinner med, även om någon gillar att gå snabbare än andra.

Under flera år har även varje sommar ordnats en vandringsresa någonstans i Finland. Vi har vandrat bl a i Evois, Dragsfjärd, Lauhanvuori, Ruovesi, Repovesi och på Åland, för att nämna några orter. Senaste år blev det ingen resa och inte heller i år, men kanske vi igen kan börja resa inkommande år.

Söndagen den 23.5 ordnas den första långvandringen för i år. Starten sker från Rönnvägens parkeringsplats kl. 9.00. Vandringen kommer att gå runt Vårberga med omnejd och man kan avbryta när som helst, om man inte vill gå hela rutten (ca 20 km). Det är ett bra sätt att se hur långt man orkar gå. Minns i alla fall att ha bekväma skor, vattenflaska och lätt lunch med i ryggsäcken. Om det har lovats regn för dagen är det bra att ha regnrock eller regnkåpa med.