Påskvandring, onsdagsvandringar och cykling i Borgå med omnejd.

Akilles konditionssektion ordnar i år igen den traditionella påskvandringen till Svinö. Alla kan delta genom att promenera till Svinö och där skriva sitt namn och sina kontaktuppgifter i häftet, som finns i lådan. Varje dag utlottas ett presentkort à 25€ i en sportaffär. Bland alla deltagare utlottas även ett större presentkort värt 50€. Hoppas så många som möjligt vill delta i motionsevenemanget.

Konditionssektionens onsdagsvandringar börjar 10.4 kl 18 med start från Rönnvägens parkering. Vi hälsar nya vandrare välkomna. Myten om att vi går för fort stämmer inte. Det är trevligt att gå i sällskap och alla vet numera hur terapeutiskt det är att röra sig i skog och mark. Den andra vandringen startar 17.4 från Kokonhallens parkering. Då är målet Seo i Hammars, där vi kan ha en kaffepaus. En kalender med startplatser och datum kommer att finnas på Akilles Konditionssektions hemsida, så det är bara att följa med där och komma med då det passar. Vandringarna slutar 25.9.
I juni, juli och i september ordnas också långvandringar. Den första sker i Pellinge, den andra till Holken och den tredje går av stapeln i Sibbo storskog och blir en trevlig avslutning på säsongen. På dessa vandringar går vi i lugn takt, har matsäck med och njuter av naturen och av att visa oss själva att vi orkar gå.

Varje år försöker sektionen också göra en sommarresa i vandringens tecken. 2023 åkte en grupp till Pajulahti för fem dagar. Veckan var lyckad, så också den här sommaren kommer vi att göra en resa dit 12-16.8. Då ordnas en s.k. Kunto-fiilis vecka för 60+. Man kan delta i Pajulahtis program, eller i våra egna vandringar.

14.5 ordnas en picknickcykeltur mot Emsalö bro. Starten sker kl 10 från parkeringen utanför S-market i Näse. En lunch kan intas i café Floria i Tolkis, innan färden igen går tillbaka till centrum.
Nya medlemmar är hjärtligt välkomna med i vår verksamhet.

Motionskalender 2024

Motionskalendern för 2024 finns nu insatt här: Svettdropparna