Sano hei Besim Qerimille / Säg hej till Besim Qerimi

Besim Qerimi on syntynyt Kosovossa ja asunut Suomessa vuodesta 1991. Ennen Suomeen muuttoaan hän on pelannut eri pääsarjatason käsipallojoukkueissa entisessä Jugoslaviassa. Suomessa ura jatkui ÅIFK:ssa, jossa hän myös otti vastuulleen ensimmäisen valmennustehtävänsä vuonna 1996. Tämän jälkeen hän on toiminut valmentajana muun muassa ÅIFK:ssa, HC Denniksessä, Atlaksessa ja PIF:ssä. Hän on myös toiminut Akilleksen miesten päävalmentajana kausilla 2009-2011, jolloin Akilles pelasi SM-sarjassa. Kaudella 2020-2021 palasi Qerimi Akilleksen miesten valmentajaksi ja ensi kaudesta alkaen hän toimii päävalmentajana myös Akilleksen naisten joukkueelle.

Käsipallon lisäksi Qerimi on kiinnostunut ruoanlaitosta ja matkustamisesta. Hän työskentelee lisäksi tulkkina ja on opiskellut lääketiedettä. Tällä hetkellä hän asuu Espoossa.

 

Besim Qerimi är född i Kosovo och har bott i Finland sedan 1991. Innan han flyttade till Finland så spelade han i olika handbollslag i huvudserien i forna Jugoslavien. I Finland fortsatte handbollskarriären i ÅIFK, där han också tog över sitt första tränaruppdrag år 1996. Sedan dess har han fungerat som tränare för bland annat ÅIFK, Hc Dennis, Atlas och PIF. Han har också fungerat som huvudtränare för Akilles herrlag säsongerna 2009–2011, då Akilles spelade i FM-serien. Säsongen 2020-2021 återvände han som huvudtränare för Akilles herrlag, och kommande säsong kommer han också att ta huvudtränaransvaret för Akilles damlag. 

Förutom handboll så intresserar sig Qerimi för matlagning och resor. Han jobbar också som tolk och har studerat medicin. För tillfället bor han i Esbo.