Säg hej till Linus Schmidt / Sano hei Linus Schmidtille

Linus Schmidt, 18, började spela handboll när han var 7 år gammal. För tillfället gör han sin civiltjänstgöring för Akilles handboll.

Till hans uppgifter hör att träna olika handbollslag och hålla sommarträningar. Linus fungerar också som ledare för Akilles handbollsläger, bland annat sommarlägret AHS och höstlovslägret, som kommer att ordnas den 18-21.10.

Han kommer också att dra School Touren, då Akilles handboll åker runt i skolorna i Borgå för att introducera sporten för eleverna. Han jobbar också en del med administrativa uppgifter i Akilleshuset, och fungerar dessutom som tränare för en friidrottsgrupp inom Akilles. 

Hans favorithandbollslag är Kiel, som spelar i den tyska ligan.  På fritiden tränar han handboll, friidrottar och går på gym. Hans bästa handbollsminne är när hans lag vann Sjundeå Cup för några år sedan.