Matchrapport Akilles – EIF

Fest! Vi ska spela handboll idag! Så tänkte jag på morgonen före lördagens match i Finska Cupen mot Ekenäs IF.

EIF var en motståndare vi inte hade spelat mot tidigare, så det var intressant att få se hur matchen skulle komma att arta sig. I och med Ahlgrenska trion visste vi att vi hade ett bredare och mer erfaret lag på fötter. Då man ännu lägger till att vi inte hade spelat träningsmatcher eller seriematcher på över ett halvt år, så var nog detta ett nervpirrande upplägg man sällan har varit med om. En match med många frågetecken helt enkelt.

Matchen då? Båda lagen startade matchen i ett lugnt tempo där ett säkert försvar och minimerande av fel spelade huvudrollen. Det kan periodsiffrorna (10-11) intyga. Upplägget var klart för en jämn andra period. Avgörandet kom snabbt i andra periodens första fem minuter. Under denna korta stund ryckte EIF till en fem måls ledning som höll matchen ut (slutsiffrorna löd 24-29). Inte att EIF skulle ha haft ett övertag under andra perioden, men det som var avgörande var att EIF lyckades med ”stolpe in” då våra kast gick ”stolpe ut”.

Surt att förlora, men nu är vi i gång! Trots förlusten hade vi många bra stunder i matchen så nu kan vi lugnt blicka framåt mot de kommande seriematcherna i division 1. Vi har något bra på gång, så nu fortsätter vi att ta med oss det goda från träningarna och njuta av matcherna.