Akilles inledde serien med seger / Akilles aloitti voitokkaasti

Akilles herrar spelade sin första seriematch i division 1 sent på onsdagkväll i Idrottshuset i Helsingfors mot HIFK Akademi. Akilles visade upp ett piggt samspel och for iväg med poängen med klara siffror 19-28 (9-15). Inledningen var jämn och försiktig från båda lagen men efter ca 10 minuter började Akilles dra ifrån och segern var inte egentligen hotad under resterande tiden av matchen.

Akilles var starkt på alla delområden, målvaktsspel, försvar och anfall. Akilles har nu ett brett spelarmaterial, till exempel framåt fanns det fem spelare som gjorde minst fyra mål och åtta spelare som antecknades i målprotokollet. Laget har nu i laguppställningen möjlighet till tre målvakter vilket också ger stabilitet i försvaret. Dagsformen avgör sedan vem som spelar.

Det är en tid sedan Akilles visat upp ett så bra spel vilket bådar gott inför följande matcher. Första hemmamatchen spelas lördag 25.9. mot GrIFK Akademi.

 

Akilleksen miehet pelasivat ensimmäisen 1 divisioonan ottelunsa vieraissa myöhään eilen illalla HIFK Akatemiaa  vastaan. Akilles oli pirteä yhteispelissänsä ja vei pisteet kirkkaasti numeroin 19-28 (9-15). Alku oli varovaista molemmin puolin mutta noin kymmenen minuutin jälkeen Akilles lisäsi vauhtia ja eroa alkoi syntyä. Tämän jälkeen voitto ei oikeastaan ollut uhattuna kertaakaan.

Akilles oli vahva kaikilla osa-alueilla, hyökkäys, puolustus ja maalivahtipeli. Akilleksella on leveä pelaajamateriaali, hyökkäyksessä esimerkiksi viisi pelaaja teki vähintään neljä maalia ja kahdeksan pelaajaa sai maalintekijämerkinnän. Joukkueella on nyt myös mahdollisuus valita kolmesta maalivahdista se jonka päivän kunto on terävimmillään.

Näin pirteätä Akillesta ei ole nähty vähään aikaan mikä lupaa hyvää seuraaviin otteluihin. Ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 25.9. vastassa silloin GrIFK Akademi.

Hilding Mattsson, lagledare / joukkueenjohtaja

 

Akilles målgörare / Akilleksen maalintekijät: Philip Ahlgren 6, Richard Ahlgren 6, Niclas Ahlgren 4, Sergiy Shevchenko 4, Henri Storsjö 4, Christian Lindblad 2, Niklas Högström 1, Edvard Tilles 1.