Lördagkväll och thriller / Jännitystä lauantai-illassa

Akilles-Atlas 27-26 (13-12)

Förväntningarna inför lördagskvällens match i handbollens 1-division var att serieledande hemmalaget Akilles skulle ta en bekväm seger över seriejumbon Atlas. Men inte heller i handboll är något givet innan slutsummern ljuder. Lagen följdes åt med en knapp hemmaledning största delen av matchen. Atlas kom med en smal trupp på åtta spelare men med en hel del rutin i bagaget. Detta ledde till att Atlas försökte dra ner på tempot under hela matchen med långa anfall. Akilles målvakterna Anton Westerlund och Robin Borgman lyckades med sina parader i alla fall hålla Atlas på avstånd. Avgörandet gick till sista minuten då Robert Holmberg med 37 sekunder kvar satt in en returboll i Atlas mål. Akilles främsta målskytt för kvällen var Henri Storsjö med 9 mål.

Odotukset lauantai illassa olivat että 1-divisioonaa johtava Akilles ottaisi helpot pisteet sarjajumbo Atlakselta. Mutta käsipallossakaan ei mikään ole varmaa ennen loppusummeria. Joukkueet etenivät tasatahtia kotijoukkueen hienoisessa johdossa läpi ottelun. Atlas tuli otteluun ainoastaan yhdellä vaihtopelaajalla mutta liigarutiinia kyllä löytyi. Atlas yritti pitää tempon alhaalla pitkillä hyökkäyksillä. Akilleksen maalivahdit Anton Westerlund sekä Robin Borgman onnistuivat kuitenkin pitämään Atlaksen loitolla. Pelin ratkaisu siirtyi viimeiselle minuutille kun Robert Holmberg laittoi paluupallon Atlaksen maaliin kun ainoastaan 37 sekuntia peliaikaa oli jäljellä. Illan maalitykki Akilleksessa oli Henri Storsjö 9 maalilla.

Hilding Mattsson, lagledare/joukkueenjohtaja

Målgörare / Maalintekijät: Petri Lindfors 3, Philip Ahlgren 2, Lauri Helin-Pohjola 2, Tom Mannonen 2, Robert Holmberg 2, Richard Ahlgren 2, Sergiy Shevchenko 5, Henri Storsjö 9.