FM-silver till Akilles FF12

Säsongen började tidigt i augusti. På första träningen hade vi tolv tappra flickor på plats av vilka största delen varit med i flera år. Ett av säsongens viktigaste mål var att hålla alla flickor kvar i laget. Vi gjorde en gemensam plan och kom överens om metoderna som skulle hjälpa oss att nå våra mål. 

I dag har vi under säsongen hunnit med 57 träningar, 22 seriematcher och 3 turneringar. De har innehållit mängder av steg, hopp, kast och annan rörelse som befrämjar barnens hälsa. Vi har också varit med om hårda stötar och blåmärken som en del av spelet. Det största har ändå varit barnens glädje, skratt och gemenskapen vi skapat tillsammans. Det här hade vi inte klarat  utan flickorna, föreningens stöd och alla föräldrar som aktivt ställt upp längs med säsongen. 

Igår spelade vi våra sista seriematcher. Kanske man kan jämföra det med stunden då vi i skolan får vårt betyg. Betyget var i går en liten rund bit av silverfärgad metall. På betyget nämns också att storleken på gruppen har vuxit till i dag  närmare 20 flickor. Alla tolv som började säsongen är ännu med. Vi tror vi har lyckats! 

Inkommande veckoslut skall vi på turnering till Kyrkslätt och sedan avslutar vi säsongen i Sjundeå i slutet av maj. Nästa säsong är flickorna större och får gå över till att spela på stor plan. En utmaning vi gärna ser fram emot.

Jonas Turunen och Adam Alexandersson, tränare
Heidi Grönqvist, lagledare