FM-brons till CF08

Akilles C-flickor födda 2008 tog FM-brons i slutturnerningen Final Four, som spelades i Pargas under veckoslutet 23–24.4.

Akilles, som var fjärde i grundserien, mötte i lördagens semifinal serievinnarna BK-46. Matchen blev en riktig rysare och slutade 19-19 efter ordinarie speltid. Tyvärr gick BK-46 förbi i förlängningen, och siffrorna skrevs 26-24 till Karislaget. I den andra semifinalen möttes Dicken och PIF. PIF vann med siffrorna 33-21 och gick till final, medan Dicken blev Akilles motståndare i bronsmatchen.

Bronsmatchen mot Dicken var spännande och jämn från början till slut, men tack vare en stor kämpaglöd speciellt under matchens sista 10 minuter slutade matchen 29-26 (14-15) till Akilles fördel. PIF tog hem FM-guldet med siffrorna 25-16.

Nellie Lindström fick Fair Play-pris, och Tindra Karlsson (H6) och Olivia Palmén (V9) valdes med i turneringens All Stars-lag.

Vi började säsongen med att träna mycket försvar och att få lagspelet att fungera i anfallet. Ju längre säsongen gick märkte man klart och tydligt hur flickorna hade utvecklats just på de här områdena. Mentalt hade de också blivit starkare, vilket ledde till att de började vinna många av de jämna matcherna.

Flickorna har varit motiverade och tränat jättebra hela säsongen. Det här märktes extra bra under Final Four-turneringen eftersom de lyckades spela säsongens bästa matcher just då.

Det har varit roligt att dra träning åt flickorna, och det att man har 15 st. motiverade och duktiga flickor på träning gör jobbet väldigt mycket enklare. Tack också till lagledningen och lagets aktiva föräldrar, som har gjort det möjligt för mig att för det mesta bara koncentrera mig på själva tränandet.

I slutet av maj deltar flickorna i Sjundeå Cup och ett par veckor senare åker laget iväg på sin första utlandsturnering, till Eken Cup i Stockholm.

Petri Lindfors, huvudtränare
Linus Schmidt, hjälptränare
Maria Palmén, lagledare


Stort tack också till Ropo Capital för ert understöd!