Dynamo Riihimäki – Akilles 35-18 (17-11)

Akilles herrar åkte på sin tredje raka förlust i herrarnas Division 1 i handboll då laget mötte Dynamo borta i Riihimäki på lördag. Akilles åkte till Riihimäki med ett lag där tonvikten var på de unga spelarna. Tränaren Dmytro Kamelin har på träningarna jobbat mycket med försvarsspel både individuellt och på lagnivå. Matchen gav möjlighet att i praktiken testa hur det fungerar då Dynamo i sina led hade en hel del duktiga före detta Cocksspelare. De unga spelarna tog sig fördomsfritt an uppgiften och lyckades flera gånger stoppa motståndarnas anfall. Rutinen och skickligheten hos motståndarna var i alla fall denna gång för mycket för Akilles. Nästa chans ges då Cocks Akademi blir följande motståndare hemma i Borgå lördag 29.10.

Akilles målgörare: Eino Jokio 6, Christian Lindblad 5, Linus Schmidt 3, Emil Andersson 2, Petri Lindfors 1, Henry Kellgren 1. Målvakter: Jacob Boström, Anton Westerlund.

Hilding Mattsson, lagledare