Möt Freya Wegmann / Tutustu Freya Wegmanniin

Mitt namn är Freya och jag är en 16 årig utbyteselev från Tyskland. Jag bor på landet nära Munchen i Bavaria. Till min familj hör mamma, pappa och min lillebror och vår hund.

Freya beskriver sig själv som en rolig och hjälpsam person som ibland kan vara blyg och introvert. Hon älskar att sporta. Favoritmaträtten är nånting med curry. På fritiden tycker hon om att vara med vänner, pröva på olika sportgrenar, kocka/baka samt spendera tid med familjen och hunden. Just nu bor Freya i Kotka och hon söker efter en ny värdfamilj och hoppas att kunna flytta till Borgå! Att upptäcka nya och olika länder samt lära språk och kultur, var mina främsta orsaker för att gå på utbyte. Jag valde Finland för att jag inte besökt landet förr, språket är nytt för mig, kulturen och det finländska skolsystemet har jag bara hört gott om. Jag skulle vilja lära mig båda språken och uppleva den finländska kulturen, möta nya människor och pröva på nya roliga saker. 

Jag har spelat handboll i 10 år. Min handbollskarriär började i laget Taufkirchen och senare böt jag till Altenerding. Mitt favorithandbollsminne är att jag älskar att vara en del av ett lag, det är fint att man kan heja och kämpa på varandra i laget.

Om din familj är intresserad att ställa upp som värdfamilj för Freya, kan du kontakta Kirsi Hanhirova från YFU, tf. 044 762 2613 eller e-post kirsi.hanhirova@yfu.fi 

https://students.yfu.world/student_fact_sheet/#/w/1be688874dab79263f6b6eab4ce2d19572cb41b3ded259eaf5320cb46e6e0311 

Vi ses i hallen! 

Nimeni on Freya ja olen 16-vuotias vaihto-oppilas Saksasta. Asun maalla Bavariassa lähellä Münchenia. Perheeseeni kuuluu äiti, isä pikkuveli sekä koira.

Freya kuvailee itseään iloiseksi ja auttavaiseksi ihmiseksi, joka saattaa joskus olla ujo ja introvertti. Hän rakastaa urheilua. Hän pitää currya sisältävistä ruoista. Vapaa-ajalla hän pitää ystävien kanssa olemisesta, uusien urheiluharrastusten kokeilemisesta, ruoanlaitosta ja leipomisesta. Lisäksi hän tykkää viettää aikaa perheen ja koiran kanssa. Tällä hetkellä Freya asuu Kotkassa ja etsii uutta isäntäperhettä. Hän toivoo voivansa muuttaa Porvooseen. Uusiin ja erilaisiin maihin kielineen ja kulttuureineen tutustuminen oli päällimmäinen syy vaihtoon lähtemiselle. Valitsin Suomen, koska en ollut käynyt maassa aikaisemmin ja kieli oli minulle uusi. Kulttuurista ja suomalaisesta koulujärjestelmästä olen kuullut vain hyvää. Haluaisin sekä oppia kielen, että kokea suomalaisen kulttuurin, tavata uusia ihmisiä ja kokeilla uusia asioita.

Olen pelannut käsipalloa 10 vuotta. Käsipallourani alkoi Taufkirchen-joukkueessa ja myöhemmin vaihdoin Altenerdingiin. Joukkueeseen kuuluminen on parasta käsipallossa. On hienoa, että joukkue kannustaa ja tsemppaa toisiaan.

Jos perheesi on kiinnostunut toimimaan isäntäperheenä Freyalle, ota yhteyttä Kirsi Hanhirova YFUsta, puh. 044-7622613 tai sähköpostilla kirsi.hanhirova@yfu.fi 

https://students.yfu.world/student_fact_sheet/#/w/1be688874dab79263f6b6eab4ce2d19572cb41b3ded259eaf5320cb46e6e0311 

Nähdään hallilla!