Petri Lindfors blir juniorchef för Akilles handboll / Petri Lindfors on nimitetty Akilles käsipallon junioripäälliköksi

Petri Lindfors har blivit anställd som juniorchef för Akilles handboll fr.o.m. den 11.3. Till Petris arbetsuppgifter hör att koordinera den växande juniorverksamheten och att utveckla sektionens spelar- och tränarstig. Till hans arbetsbild hör också att organisera School Tour och bollklubbar runtom i skolorna i Borgå och att vara huvudansvarig för de yngsta lagen inom sektionen. Han ansvarar också för Akilles handbolls turneringar och läger tillsammans med verksamhetsledaren.

Petri har spelat hela sin handbollskarriär i Akilles. Under åren har det blivit närmare 20 säsonger med Akilles herrlag. Han har också fungerat som tränare för några pojklag och för Akilles herrlag under en säsong. De senaste fyra åren har Petri fungerat som huvudtränare för Akilles 07/08-födda flickor och den senaste säsongen även varit huvudtränare för Akilles damlag.

Petri Lindfors on nimitetty Akilles käsipallon junioripäälliköksi 11.3. alkaen. Petrin tehtäviin kuuluu kasvavan junioritoiminnan koordinointi ja jaoston pelaaja- ja valmentajapolun kehittäminen. Hänen vastuualueisiinsa kuuluu myös School Tourin ja pallokerhojen järjestäminen Porvoon kouluissa sekä vastuu seuran nuorimmista joukkueista. Hän vastaa myös Akilles käsipallon turnauksista ja leireistä yhdessä toiminnanjohtajan kanssa.

Petri on pelannut koko käsipallouransa Akilleksessa. Hänellä on takanaan lähes 20 kautta Akilleksen miesten joukkueessa. Hän on myös toiminut valmentajana muutamassa poikajoukkueessa sekä Akilleksen miesten joukkueessa yhden kauden ajan. Viimeiset neljä vuotta Petri on toiminut päävalmentajana Akilleksen 07/08-syntyneille tytöille ja viime kaudella myös Akilleksen naisten joukkueelle.