Akilles – OLS 8-0

Efter en natt av värmegrader, ösregn och hårda vindar lyckades planskötarna på bollplan få isen i spelbart skick till söndagens bandyligamatch där Akilles mötte OLS från Uleåborg.

Matchbilden blev som väntat ganska ensidig. Akilles gjorde 1-0 redan i den tredje spelminuten när Casper Hänninen slog in Ville-Veikko Angerias hörna och Denis Sadakov utökade till 2-0 bara tre minuter senare framspelad av Akseli Laakkonen. Efter endast 12 minuters spel stod det 3-0 då Joakim Nordström hittade nätmaskorna på Akilles och matchens fjärde hörnslag. När Laakkonen och Sadakov ännu satte in ett mål var innan paus serverades pauskorvarna i ställningen 5-0.

I den andra halvleken slog Akilles lite av på takten men lyckades hålla OLS borta från riktigt farliga målchanser. När Laakkonen, Nordström och Matti Vainio dessutom stod för ett mål var, kunde hemmalaget åka av isen med en komfortabel 8-0 seger i bagaget.

Akilles spelar ännu en ligamatch före landslagspausen, när man möter regerande mästarna JPS, lördag 18.1. kl 17:00 i Borgå.

 

 

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment