Akilles snurrade upp Narukerä

Akilles mot Narukerä spelades på lördagskvällen i ett perfekt vinterväder. Temperaturmätaren visade -11C och nästan vindstilla på Bollplanen.

Akilles inledde igen en gång matchen starkt och det dröjde inte mer än knappa två minuter innan Akilles lagkapten Rasmus Kettunen frispelad av Casper Hänninen kunde öppna hemmalagets målkonto. Joakim Nordström gjorde 2-0 på Matti Vainios hörna från matchvärden Borgå Energis hörn. Akseli Pursio fastställde strax före paus halvtidsresultatet 3-0 med ett klurigt långskott assisterad av Matti Vainio.

I andra halvleken bjöd Akilles sedan publiken i hemmasofforna på den tätaste bandyn som skådats i Borgå så här långt in i säsongen. Narukerä hängde med i en kvart, men sedan kunde de inte matcha Akilles tempo och utvisningarna började droppa in.  Slutsiffrorna som skrevs 8-1 motsvarar rätt långt matchbilden. I Akilles gjorde Rasmus Kettunen 3+0 samtidigt var även Matti Vainio (1+3) och Casper Hänninen (0+2) på strålande spelhumör. Rolf Larsson och Denis Sadakov gjorde också ett mål var medan Andreas Flinck och Andreas Lindfors hade en assist var.

Akilles försvar spelade igen mycket starkt samt uppoffrande och det verkade nästan omöjligt för Narukeräs rutinerade stjärnspelare att komma fram.

Tags: No tags