Suomen Cupin finaali Porvooseen

Viimeisen kahden vuoden aikana yhteensä kolme jääpallofinaalia on pelattu Porvoossa ja kaikki ilmain yleisöä. Viikonloppuna Akilles varmisti hyvillä otteillaan Jyväskylässä järjestetyssä Suomen Cupin alkulohkossa vielä neljännen perättäisen jääpallofinaalin Porvooseen. Loppiaisena 6.1.2022 Porvoon Pallokentällä, Akilles ja Veiterä pelaa viime kauden tapaan Suomen Cupin kannusta.

Viikonlopun lohko-ottelut pelattiin Jyväskylän uudistetulla jääpallokentällä, joka parin viime vuoden aikana on kokenut varsinaisen muodonmuutoksen. Kentän kaikki huoltorakennukset ja katsomo on rakennettu täysin uusiksi ja Jyväskylässä on tällä hetkellä ylivoimaisesti parhaat puitteet lajin harrastamiseen. Myös kelit suosivat Suomen Cupin alkulohkon pelejä, lämpötilan ollessa nollan paikkeilla, eikä juurikaan tuulta, aurinkokin näyttäytyi ajoittain.  

Lohko-ohjelman muutettua Akilles kohtasi lauantaina ensin WP35 ja illalla vielä Botnian. Varkautelaiset kaatuivat puhtaasti 6-0 ja Oulunkylän joukkue taipui 10-3. Sunnuntaina edessä oli ennakkoon arvioituna lauantaita kovemmat joukkueet, kun klo 12 ohjelmassa oli Kampparit ja pienen huilin jälkeen tiedossa oli klo 16 lauantaina kovia näytteitä antanut JPS.

Kampparit vetäytyi heti ottelun alusta tiiviiseen puolustukseen ja yrittivät paljon pitkillä palloilla löytää kärkipelaajiaan. Luisteluvoimassa Akilles oli ottelun läpi askeleen edellä ja Kampparit joutui rikkomaan jatkuvasti. Akilles siirtyi ensimmäisestä kulmastaan 1-0 johtoon kun Denis Sadakov niittasi pallon kattoon 8. minuutin kohdalla. Hyvistä paikoista huolimatta toista maalia ei vihreäpaidat saanut tehtyä, ennen kuin jakson viimeisillä sekunneilla kun Kasper Hirvonen löysi pitkällä ristipallolla Rasmus Kettusen joka teki taukolukemiksi 2-0. Toisen puoliajan ensimmäisillä minuuteilla Sadakov karvasi aggressiivisesti korkealta ja nappasi Kamppareiden kokeneelta sivutuelta ”karkin pois” kiersi maalivahdin ja nosti tyhjiin 3-0. Kettunen teki vielä yhden ja Rolf Larsson 2 maalia ja Akilles voitti näin toisenkin savolaisjoukkueen puhtaasti 6-0.

Viimeisestä ottelusta Akilles-JPS muodostui käytännössä suora Cupin välieräottelu, sillä erotuksella, että tasapeli riittäisi porvoolaisille finaalipaikkaan, koska JPS oli aikaisemmin sunnuntaina pelannut Botnian kanssa tasan. JPS lähti otteluun hyvällä asenteella, kovalla luistelulla ja kontaktipelillä. Akilles vastasi samalla mitalla ja ensimmäinen puoliaika oli aikamoista hawaiibandya, vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli enemmän kuin tarpeeksi. Puoliajalle mentiin JPS:n 3-4 johdossa, mutta kenttätapahtumien valossa Akilles olisi myös voinut johtaa maalilla tai parilla. Toinen puoliaika olikin sitten Akilleksen näytöstä, porvoolaiset ottivat keskikentän haltuun eikä JPS päässyt koko puoliajan aikana vaarallisiin maalipaikkoihin. Akilles painoi heti alusta jatkuvasti palloa JPS päätyyn ja Iisakki Kaivola tasoitti ottelun 4-4 kulmalyönnin jälkitilanteessa heti puoliajan alkuun. Vihreä vyörytys kohti JPS-maalia jatkui voimakkaana ja viisi minuuttia myöhemmin Denis Sadakov otti Kasperi Hirvosen hienon syötön hallitusti alas ja teki lukemiksi 5-4. Kaivola teki vielä muutaman minuutin sisään pari lisämaalia joista toinen rangaistuslyönnistä. Akilleksella oli paikkoja vielä lisämaaleihin, mutta hyvin JPS-maalissa torjunut Samuel Gerovoi esti yritykset ja lopputulokseksi kirjattiin 7-4. Koko Akilleksen joukkue pelasi loistavan toisen puoliajan, hyvin kurinalaisesti ja tiiviisti, joukkue osoitti viimeistään tässä vaiheessa olevansa vaikeasti lyötävissä, ensi viikonloppuna alkavassa bandyliigassa, varsinkin jos pelaajat pysyvät terveenä.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment