Akilles utjämnade semifinalserien

De yttre omständigheterna kunde knappast varit bättre när Narukerä tog emot Akilles i Björneborg i semifinalseriens andra match, solsken, nästan vindstilla och en temperatur kring nollstrecket. Då dessutom läktaren var närapå full och vardera lagets hejarklackar sjöng ljudligt, var stämningen på topp från första stund tills att slutsignalen ljöd.

Publiken fick se en jämn playoffmatch där båda lagen spelade stabilt och försökte undvika misstag. Akilles var inledningsvis i förarsätet och hade mer boll, men björneborgarnas attacker var inte alls ofarliga. Akilles tredje och fjärde hörna gav sedan äntligen resultat och gästerna ledde 0-2 efter att Raoul Karlqvist respektive Denis Sadakov nätat. Narukerä reducerade till 1-2 omedelbart efter Sadakovs hörnmål. I första halvlekens allra sista sekund fastställde Denis halvtidsresultatet 1-3 frispelad av Juuso Johansson.

Narukerä lyckades reducera i matchminut 53, men Iisakki Kaivola återställde tvåmålsledningen ett par minuter senare från straffpunkten. Den sista halvtimmen av matchen förlöpte utan mål. Hörnstatistiken den sista halvtimmen vann Akilles med tre mot en och de riktigt farliga målchanserna korrelerade väl med hörnstatistiken. Akilles skulle kunnat punktera matchen med ett femte mål vid ett flertal tillfällen, men avsluten satt inte den här gången.

Det bör också nämnas att domartrion i Björneborg, Malaska, Mäkinen och Vauhkonen stod för en stabil playoffinsats och höll en tydlig linje matchen igenom. 

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment