Akilles till semifinal

Efter att Akilles besegrat JPS på bortaplan tidigare i veckan, hade borgålaget “matchboll” hemma på fredag. Den utnyttjade hemmalaget och säkrade en plats i vårens medaljmatcher efter en 4-3 seger.

Matchen var en verklig nagelbitare från första stund. JPS tog ledningen efter endast 39 sekunder när Jarno Eronen kunde slå in en målvaktsretur efter att Tuukka Ässämäki dribblat sig till ett friläge. Joakim Nordström utjämnade till 1-1 med ett frislagsskott i bortre krysset 24 minuter in i matchen. JPS återtog dock uddamålsledningen efter en halv timmes spel då Eronen satte sin andra målvaktsretur för kvällen. Akilles och Andreas Flinck såg till att halvtidskorvarna kunde avnjutas med 2-2 på ljustavlan, när Picke ännu före paus rakade in sitt första mål för kvällen assisterad av Matti Vainio.

JPS fick en drömstart även i andra halvlek och lyckades återta ledningen på hörna endast två minuter in i den andra halvleken, men Akseli Laakkonen gjorde 3-3 ännu samma spelminut när han vackert plockade ner Raoul Karlqvists perfekta passning och rundade Samual Gerovoi i Jyväskylämålet. Efter en timmes spel började matchens betydelse märkas i vartdera laget, man försökte minimera misstagen, speltempot sjönk samtidigt som Trömpperit dock skruvade upp volymen. Matchens avgörande kom då knappa tio minuter återstod. Joakim Nordström hittade med en långboll Picke Flinck, som från kanten smugit sig till ett friläge och helt ostört kunde runda Gerovoi och sätta 4-3.

Semifinalserien inleds på onsdag i Björneborg mot Narukerä och fortsätter lördag 25.2. i Borgå, den hemmamatchen börjar redan klockan 15:00 eftersom det även spelas damlandslandskamp i Borgå senare samma kväll.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment