Tiedote – Press release 22.5.2024

Joni Vuopio Akilles Bandyn riveihin

Akilles Bandy on tehnyt 1+1 vuotisen sopimuksen Jyväskylän kasvatti Joni Vuopion kanssa.    Joni Vuopio on 31-vuotias monipuolinen, vahva ja erittäin nopea puolustava keskikenttäpelaaja, joka urallaan kasvattiseuransa JPS:n lisäksi edustanut Helsingin HIFK:ta. Bandyliigassa hän on pelannut lähes viidentoista kauden aikana yli 200 ottelua ja tehnyt niissä yhteensä yli 150 tehopistettä. Lisäksi hän on pelannut yhden kauden vuonna 2020 Norjan Elitserienissä Ullern IF:n riveissä.

Joni Vuopio on valmistumassa loppuvuodesta fysioterapeutiksi ja tavoitteena on sen jälkeen löytää myös oma asiakaskuntansa Porvoosta. Pelaajana hän on erittäin urheilullinen ja ammattimainen harjoittelija, joka vaatii harjoituksissa niin itseltään kuin muilta laadukasta tekemistä.  

Akilles Bandyn vastuuvalmentaja Juha Laitinen on tyytyväinen joukkueen rakentumiseen. ”Joni on yksi Bandyliigan monipuolisimpia pelaajia, joka tuo vahvana pelaajana niin vauhtia kuin fyysisyyttä puolustuspeliimme. Lisäksi hänen hyvät syöttönsä ja nopeus tuo varmasti yllätyksellisyyttä hyökkäyspelimme rakenteluun. Olen varma, että hänen ammattimainen tekemisensä sekä asenne sopii hyvin jo ennestään urheilulliseen pelaajaryhmäämme.”

Akilleksen lopullinen pelaajaryhmä valmistuu hyvää vauhtia ja seura jatkaa vielä neuvotteluita muutaman viime kauden avainpelaajan kanssa. Tavoitteena on, että ryhmä olisi lopullisessa muodossaan viimeistään kuukauden sisällä, ennen joukkueen siirtymistä heinäkuun omaharjoituskaudelle. Tavoitteena on tiedottaa lähiviikkoina lisää seuraavia positiivisia uutisia joukkueen rakentumisesta.

***

Joni Vuopio ansluter sig till Akilles Bandy

Akilles Bandy har skrivit på ett 1+1 års kontrakt med Joni Vuopio, som fått sin bandyfostran i Jyväskylä. Joni Vuopio är en 31-årig mångsidig, stark och mycket snabb defensiv mittfältare som utöver sin moderklubb JPS även har spelat för HIFK. Under nästan femton säsonger i bandyligan har han spelat mer än 200 matcher och sammanlagt gjort över 150 poäng totalt. Dessutom har han spelat säsongen 2020 i norska Elitserien för Ullern IF.

Joni Vuopio kommer att utexamineras till fysioterapeut i slutet av året och efter det är målsättningen att hitta egen klientel i Borgå. Som bandyspelare är han en mycket professionell och på träning kräver han kvalitet i utförandet såväl av sig själv som av andra i i laget.

Akilles Bandys huvudtränare Juha Laitinen är nöjd med lagbyggets utveckling. “Joni är en av de mest mångsidiga spelarna i bandyligan och tillför som en fysisk spelare både snabbhet och styrka till vårt försvarsspel. Dessutom kommer hans fina passningsklubba och snabbhet säkert att ge ett överraskningsmoment i vår speluppbyggnad. Jag är övertygad om att hans professionella inställning på träning och attityd i allmänhet kommer att passa bra in i vår tävlingsinriktade spelartrupp.”

Akilles slutliga trupp är på god väg att färdigställas, klubben för ytterligare diskussioner med en del nyckelspelare från förra säsongen. Siktet är inställt på att spelartruppen skall vara i sin slutliga form senast inom en månad, innan laget övergår till självträningsperioden i juli. Målet är att publicera fler positiva nyheter om lagbygget under de kommande veckorna.

Lisätietoja – Mer information:

Puheenjohtaja – ordförande, Jari Kettunen                  040 514 1133

Varapuheenjohtaja – vice ordförande, Niklas Skog      040 587 7233

Vastuuvalmentaja – huvudtränare, Juha Laitinen        050 521 7887

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment