Dags för följande Sverigeläger

Veckoslutet 25.-27.10 söker sig de grönklädda igen västerut för att finslipa formen inför såväl finska cupen som bandyligan. För en dryg månad sedan stod Uppsala/Västerås/Örebro på programmet och från den resan fick Akilles med sig tre segrar på lika många försök. Nu är resplanen Uppsala/Söderhamn/Uppsala och för motståndet står tre allsvenska lag som valt att genrepa mot finskt motstånd, en vecka innan sin seriestart.

Först ut på fredag klockan 19 svensk tid är Ljusdal. Laget har de senaste åren satsat hårt för att ta sig upp till Elitserien, men mer än kval har det inte blivit. Nu har man kommit igång med en generationsväxling, men fortsättningsvis briljerar mångfaldiga världsmästaren Misha Sveshnikov i laguppställningen.

På lördag klockan 12 är det sedan dags att möta Skutskär. Den anrika klubben, som har ett väldigt duktigt damlag, spelade förra säsongen i division 1 och lyckades kvala sig till Allsvenskan. Detsamma gäller för UNIK som står för motståndet i resans tredje match på söndag klockan 12:45. Uppsalaklubben, med borgåbördige målvakten Lukas Tallberg i laget, brukar ha ganska stor omsättning av spelare mellan säsongerna, så det brukar ta lite tid för dem att få spelet att löpa. UNIK har dock tränat på stor is sedan början av september och de har visat en uppåtgående trend i höstens träningsmatcher.

Det förväntas bli tre jämna matcher, som alla går att följa live på elitrapport.se.

Skutskär jobbar dessutom med att få producerat en livestream från lördagsmatchen, som mot en liten ersättning skulle gå att följa med via nätet. Mer information följer ifall detta skulle lyckas.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment