Cupmatcher

Under veckoslutet spelas i Uleåborg den första delturneringen Finlands Cup i bandy. Den andra delturneringen spelas i Varkaus en vecka senare. Denna säsong deltar alla bandyligalag också i cupen. I turneringen i Uleåborg spelar förutom Akilles också JPS, HIFK, OLS samt LRK Torneå.

Den inhemska säsongens inledande styrkemätningar brukar ofta bjuda på en del överraskningar. Hur de olika lagen har tränat under sommaren lika som avsaknaden av matcher samt träning på fullstor is kan ha en viss betydelse. Även turneringsformen med 2 x 30 minuters matcher sätter sin prägel på spelet.

Av veckoslutets motståndare har regerande bandyligamästarna JPS ett något förnyat lag, som dock visade fina takter när de för några veckor sedan knappt förlorade i semifinal i Leksand Sparbank Cup i Rättvik. HIFK som förra säsongen slutade femma i bandyligan strax efter Akilles har under försäsongen hållit låg profil, men har förstärkt laget åtminstone med Joonas Peuhkuri, som återvänder till inhemska bandyligan efter några säsonger i Elitserien och Allsvenskan. Både LRK och OLS har föryngrat sitt spelarmaterial och lagen har redan en tid haft tillgång till stor is och kan tänkas ha en liten fördel av de nordliga breddgraderna.

Akilles har tränat aktivt och genomfört två läger i Sverige under hösten. Cupmatcherna är en viktig fortsättning på förberedelserna inför bandyligasäsongen som för Akilles del börjar om tre veckor den 23.11. mot OLS även då i Uleåborg.

Akilles cupmatcher:

2.11. 14:00 LRK – Akilles

2.11. 20:00 Akilles – HIFK

3.11. 09:00 JPS – Akilles

3.11. 12:30 Akilles – OLS

Matchernas resultatservice live 

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment