Akilles utan poäng i Björneborg

Akilles fick på lördag erfara att man bör kunna fokusera i alla förhållanden när vädret och otur med utrustning ställde till det för borgålaget. Underhållningsvärdet av matchen, som borde kunnat bjuda publiken på plats eller hemma vid teverutan på bandyfinesser, totalförstördes av de yttre omständigheterna. Det röda björneborgslaget var klart bättre än Akilles i ovädret och fortsätter utan förlust i bandyligan.

I regnet och blåsten under den första halvleken försökte lagen trots allt ännu bygga upp organiserade anfall. Narukerä utnyttjade två grova missar i Akilles speluppbyggnad och gjorde dessutom ett mål på hörna, när Akilles däremot endast lyckades en gång i målskyttet stod det 3-1 i halvtid. I den andra halvlekens snöslask blev isen helt ospelbar efter en kvarttimmes spel och slutet av matchen gick ut på långbollar och långa utkast av målvakterna. Rödskjortorna kunde i ledningsposition försvara sitt målområde disciplinerat med flera spelare och lyckades mot slutet göra ytterligare två mål när Akilles försökte forcera fram en reducering.

I Sveriges Elitserie har man denna säsong redan flera gånger i dåliga väderförhållanden beslutat spela 3 x 30 minuter i stället för 2 x 45. Detta för att förbättra isens spelbarhet och samtidigt spelarnas säkerhet. Kanske borde man även i bandyligan fundera på klara och tydliga riktlinjer för liknande beslut här.

Akilles enda mål i matchen gjordes av Denis Sadakov, på passning av Casper Hänninen. För Akilles del fortsätter matcherna inkommande fredag mot Kampparit på Bollplan med början kl 19.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment