Akilles nollade Botnia igen

Underhållningsvärdet i Akilles bortamatch mot Botnia kom att bli ganska lågt. Akilles gjorde vad som behövdes, men absolut inget mer och slog Botnia med 0-7 i borgålagets tredje match för helgen. De fysiskt hårda matcherna på fredag och söndag hade lämnat sina spår och trots en viss rotation inom laget blev det nog aldrig någon fart i anfallen mot Botnia.

Botnias rekordpublik den här säsongen fick finna sig i att se Akilles falla med i Botnias åktempo och då kom prestationen att se tämligen viljelös ut. Trots en del felpassningar just mot Botnia övertygade Akilles försvarslinje. För tredje gången på tio matcher den här ligasäsongen kunde Akilles och Olli Lappalainen åka av planen utan att ha släppt in ett enda mål, en prestation som heter duga. 

Förhoppningsvis får Akilles alla spelare på benen till veckoslutet när ligalagen från norr gästar Borgå. I söndagsmatchen mot OLS bjuds borgåpubliken dessutom på något nytt, när två damdomare från Sverige sköter domaruppgifterna tillsammans med en finsk kollega. (red.anm. 08.01.2020  Damdomarna från Sverige har lämnat återbud p.g.a. skada)

Akilles poängplockare mot Botnia: Rolf Larsson (2+0), Andreas Flinck, Denis Sadakov (0+2) Matti Vainio, Juuso Juhansson, Akseli Laakonen, Joakim Nordström, Rasmus Fridolfsson (1+0) Raoul Karlqvist och Ville-Veikko Angeria (0+1)

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment