Akilles bjöd på målkalas

Akilles hade sista slutligen föga problem att besegra WP35 från Varkaus. Efter en dryg halvtimmes spel stod det 2-2, men efter nittio minuter 10-2 på ljustavlan.

Matchen inleddes i ett snöfall, som efter en kvart timmes spel omöjliggjorde ett högre bolltempo i form av passningar längs med isen. Innan det hade Akilles dock lyckats göra två mål, men gästerna reducerade och utjämnade innan Akilles i slutet av halvleken lyckades bättre i avsluten och gjorde ytterligare två mål till 4-2. 

I den andra halvleken avtog snöfallet och klasskillnaden mellan lagen blev tydlig. Akilles var bättre än motståndarna på alla fronter och dessutom mer fokuserade än i första halvlek. Denis Sadakov var igen strålande och gjorde fem mål, men det fanns många fina framspelningar. Försvaret spelade stabilt och WP 35 lyckades inte bryta igenom i mitten och de flesta avsluten kom på långskott eller specialsituationer.

För Akilles del fortsätter grundserien på söndag i Helsingfors när IFK står för motståndet på Braheplan.

Akilles poängplockare mot WP35: Denis Sadkov 5+1, Rolf Larsson, Rasmus Kettunen, Ville-Veikko Angeria och Akseli Laakkonen 1+1, Casper Hänninen 0+2, Juuso Johansson gjorde ett mål och Rasmus Fridolfsson hade en assist.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment