Akilles tog en 6-3 öppningsseger i första cupmatchen.

Narukerä stod för motståndet, när Akilles öppnade säsongen på stor is i Finska Cupen, där kvalgrupp A spelas i Uleåborg. Björneborgarna hängde länge med i matchen, men när slutsignalen ljöd hade regerande cupmästarna tagit en komfortabel seger 6-3.

Efter en lite trevande start av båda lagen stal Rasmus Kettunen bollen i den tjugonde spelminuten och drämde in 1-0 till Akilles. Denis Sadakov ökade lite senare till 2-0 på Isak Skogs snabba utkast, innan Tomi Mustonen reducerade på straff endast någon minut efter det målet. I inledningen av andra halvlek förde Sadakov åter upp Akilles i en tvåmålsledning, framspelad av Kettunen. Mustonen slog otagbart en hörna i nättaket i Narukeräs följande anfall och reducerade till 3-2. För följande mål svarade Akilles och Casper Hänninen, då han slog in Raoul Karlqvists hörna, då Narukerä hade två man på utvisningsbänken. Björneborgarna reducerade ännu en gång med ett snyggt mål i den 86e spelminuten, när Joona Rajala från nära håll styrde in Eero Paavolas slagskott. I Akilles följande anfall stoppades Sadakov av narukeräförsvaret med ojusta medel och Andreas Flinck gjorde 5-3 på straff. Akseli Laakkonen fastställde slutresultatet 6-3 genom att slå upp Ilia Sokolovs hörna i nättaket i matchminut 89.

Som helhet en bra start på säsongen för Akilles mot ett Narukerä, som redan förra säsongen hörde till förhandsfavoriterna och ytterligare fått förstärkning i form av Ville Aaltonen, som återvänt från Elitserien. Det som ytterligare höjer värdet på segern, är att Akilles spelade nästan hela matchen utan Matti Vainio, som skadade sig i matchens inledningskvart. Cupmatcherna fortsätter mot OLS på lördag och kvalgruppen avslutas med match mot Kampparit på söndag.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment