Akilles Cupmästare

Akilles tog slutligen en övertygande 6-1 seger i cupfinalen, som spelades i Borgå på trettondagen inför tomma läktare i ett närapå perfekt bandyväder.

Finalen var fartfylld och tämligen jämn. Akilles tredje raka seger över Veiterä i en cupfinal kom efter ett hårt arbete av hela laget och segern var väl förtjänt och rättvis. Akilles chocköppnade redan i den första spelminuten när Denis Sadakov nätade från nära håll efter en långboll av Matti Vainio. Trots att Joakim Nordström gjorde 2-0 på hörna en halvtimme senare hölls matchen länge jämn tack vare ett bra försvarsspel och bra målvakter i vartdera laget. Isak Skog styrde ljudligt akillesförsvaret vid behov och plockade säkert de skott som Veiterä fick iväg. Topi Peuhkuri i veiterämålet gjorde en mängd drömparader och höll länge Veiterä med i matchen.

Akilles tålmodiga lagspel och taktik belönades i den 74e spelminuten när Akilles lagkapten Rasmus Kettunen steg fram och avgjorde matchen slutgiltigt. Först backcheckade han på mittfältet bollen till sitt eget lag och i därpå följande anfall hamnade bollen hos honom ungefär vid straffpunkten och han drämde säkert in den bakom Peuhkuri. Endast någon minut senare fick Kettunen en strålande passning av Matt Vainio och körde kraftigt och målmedvetet in mot mål från höger och trots att veiteräförsvaret klängde fast i honom kom han till avslut men Peuhkuri räddade, Denis Sadakov nätade sedan på Peuhkuris retur.

Veiterä använde strax efter målet sin time out, men nästan genast efter det bjöd veiteräförsvaret Denis Sadakov på en felpassning och Denis tackade och fullbordade sitt hattrick. En minut senare gjorde Rasmus Kettunen brilliant 6-0 på passning av Andreas Flinck. På stopptid lyckades Veiterä förstöra Isak Skogs för övrigt perfekta eftermiddag när Antti-Juuso Ropo spräckte nollan på en hörnvariant.

Borgå Energi bjöd alla bandyvänner på en live stream som producerades av We Are Live. Som bäst under sändningen var över 1200 hushåll uppkopplade och senare på kvällen hade streamen samlat nästan 6000 exponeringar. En valfri streambiljett kan alla tittare också köpa i efterskott på t.ex. Akilles Bandy MobilePay #28241.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment