Akilles slog Kampparit 9-4

Matchen mellan Akilles och Kampparit blev ingen avvaktande, målfattig och jämn upprepning av mötet i S:t Michel någon vecka tidigare. I Borgå ångade båda lagen trots kölden och det överraskande snöfallet på från start och även Kampparit pressade Akilles speluppbyggnad högt uppe på Akilles planhalva.

Det var dock Akilles som satt i förarsätet största delen av första halvlek. Kampparit gjorde 0-1 på hörna efter knappa 20 minuter, men Rasmus “Foxi” Kettunen utjämnade på straff någon minut senare efter att han själv blivit felaktigt tacklad när han kom ensam igenom. Casper “Cassu” Hänninen hämtade upp bollen och hittade Andreas “Picke” Flinck vid bakstolpen och Picke satte 2-1 i den 26e spelminuten. Joakim “Jugi” Nordström ökade på till 3-1 på Matti “Masa” Vainios hörna innan en halvtimme spelats. Kampparit hade några farliga chanser under de sista fem minuterna men akillesförsvaret och Isak “Isse” Skog i målet höll och pausresultatet skrevs 3-1.

I andra halvlek avtog snöfallet och de som följde med matchvärden Faluplasts sändning från sin varma hemmasoffa kom att få se ytterligare nio mål av vilka Akilles gjorde dubbelt fler än gästerna. Foxi gjorde först 4-1 efter ett vackert samarbete med Masa, därefter kom Kampparits Karo Liimatainen ensam med Isse någon minut senare och reducerade till 4-2. I den 52a spelminuten gjorde Akilles matchens vackraste bandymål Cassu fick bollen vid eget straffområde och uttnyttjade tomrumet på mittfältet och svängde bort halva Kampparit försvaret och lämnade bollen åt Rasmus “Fridde” Fridolfsson som ännu fintade bort liberon och säkert satte 5-2 i måltaket. Kampparit kom ännu med i matchen och gjorde två mål inom fem minuter, först tappade Cassu oturligt skäret vid eget målområde och försvaret tvingades till otillåtna metoder och domarna dömde ett straffslag, som Janne Hauska säkert satte in. Lite senare tappade akillesförsvaret markeringen när Kampparit svängde snabbt med en långboll och Janne Hauska kunde slå in 5-4. Akseli “Akke” Laakkonen gjorde viktiga 6-4 med ett vackert och stenhårt långskott med 25 minuter kvar att spela. Kampparit försökte ännu streta emot, men den sista kvarten blev för mycket för savolaxarna. Juuso Johansson dundrade in 7-4 med ett långskott, Picke gjorde 8-4 från bakstolpen efter att Akseli “Axu” Pursio hämtat upp bollen från backposition. Foxi fullbordade sitt hattrick efter en målvaktsretur på Friddes skott som fick en fantastisk passning av Masa någon minut före slutet.

Akilles poäng: Kettunen 3+0, Vainio 0+3, Flinck 2+0, Fridolfsson 1+1, Hänninen 0+2, Nordström, Laakkonen och Johansson 1+0 samt Akseli Pursio 0+1.

Tags: No tags