Onnistunut harjoittelu- ja turnausmatka

Akilles pääsi reilun puolen vuoden tauon jälkeen vihdoin taas oikeankokoiselle kentälle harjoittelemaan ja pelaamaan, kun uudistunut joukkue suuntasi viime viikon loppupuolella Ruotsiin ja Katrineholmin kautta Västeråsiin, palaamaan kansainvälistä Skärås Cupia.
Torstaina joukkue harjoitteli pari tuntia isolla jäällä, ennen kuin se kohtasi illalla harjoitusottelussa Katrineholmin. Ottelu oli odotetusti Akillekselle vaikea ja varsinkin ensimmäinen puoliaika oli pelipaikkojen ja roolien hakemista. Olli Lappalainen piti torjunnoillaan kuitenkin pelin tasaisena. Täysimittaisen ottelun viimeisen puolen tunnin aikana väsynyt Akilles nousi kuitenkin 4-2 tappioasemasta rinnalle, Andreas Flinckin upeilla maaleilla ja Denis Sadakov tinttasi kulmasta 4-5 voittonumerot kulmasta viitisen minuuttia ennen loppuvihellystä.
Aikaisin perjantaiaamuna joukkue harjoitteli Västeråsin ABB Areenassa ja illalla Skärås Cup turnauksen avausvastustajana vastaan luisteli Västanfors IF, joka ennakkoon arvioituna kuului turnauksen heikoimpiin joukkueisiin. Ottelu päättyi lukemiin 5-5, vaikka Akilles hallitsi palloa ja pelitapahtumia kentällä. Västanfors oli maalipaikoissa tehokas ja porvoolaisten luistelussa näkyi pitkän päivän tuoma väsymys ja keskittymisongelmat.
Lauantaina Akilleksen otteluohjelmassa oli alkulohkon kaksi norjalaista joukkuetta. Ensimmäisenä vastaan luisteli Ready, joka viime kaudella hallitsi Norjan sarjaa. Akilles pelasi ehjän hyvän ottelun ja otti selkeän ja ansaitun 4-0 voiton. Iltaottelun vastustaja oli ennakkoon heikompi norjalaisryhmä Solberg. Sunnuntain loppuotteluun päästäkseen Akilles tarvitsi ottelusta vähintään tasapelin. Akilleksen peli oli läpi ottelun sekavaa ja vastustaja roikkui pitkään tuloksellisesti mukana, mutta Denis Sadakovin neljä maalia oli norjalaisille liikaa ja viimeisten parin minuutin aikana Akilles teki peräti kolme maalia ja lopputulokseksi 8-3 voitto.
Sunnuntaiseen finaaliin vastaan asettui IK Tellus Tukholmasta, joka pelaa Elitserienissä ja oli voittanut alkulohkossaan kaikki ottelunsa. Akilles sai peliin unelma-alun, kun Joakim Nordströmin kaukolaukaus upposi jo 30 sekunnin kohdalla. Ottelun alku oli muuten tasainen, mutta Tellus oli kuitenkin ensimmäisellä jaksolla tehokkaampi ja hyödynsi Akilleksen virheet, näin tauolle mentiin tukholmalaisten 2-1 johdossa. Toinen 30 minuuttinen puoliaika alkoi Akilleksen painostuksella ja Kasperi Hirvonen tasoitti yllättävällä kaukolaukauksella 33. minuutilla. Akilles oli loppuottelun aktiivisempi joukkue, mutta oman pään merkkausvirheen jälkeen, Akilles oli taas maalin taka-ajoasemassa, kun ottelua oli 20 minuuttia jäljellä. Huima taisteluasenne ja työmoraali toikin tasoituksen aivan ottelun loppuminuuteilla, kun Denis Sadakov tennislyönnillä maalinedusruuhkasta upotti 3-3 tasoituksen. Cupkannun kohtalo ratkaistiin kerrasta poikki rangaistuslyönneillä ja tällä kertaa Tellus oli siinä kilpailussa parempi ja pääsi juhlimaan turnausvoittoa.
Matka oli Akilleksen joukkueelle erittäin tärkeä välietappi kohti tulevaa kautta, harjoittelu jatkuu vielä toista kuukautta pienellä jäällä, mutta kiitos hyvien yhteistyökumppanien toinenkin matka jääpallohalleihin Ruotsiin on varattu viikolle 42.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment