Tufft lägerveckoslut avklarat

Tre 90 minuters bandymatcher, två isträningar, över 1000 busskilometer, fyra olika bandyhallar och två hotellnätter i Småland, Akilles’ andra sverigeresa var ingen semester, för vare sig spelare eller lagledning. Med en månad kvar till den inhemska bandyligans öppningsmatch hade Akilles bokat sig ett tufft veckoslut för att få värdefull känsla av stor is, inför stundande cup- och ligamatcher.

Träningsmatcherna inleddes på fredag mot Nässjö IF som inkommande säsong spelar i Allsvenskan. Akilles höll en del boll i matchen, men Nässjö spelade smart, grupperade sig snabbt i försvar och utnyttjade Akilles misstag och tog en klar 6-2, seger mot ett segt Akilles.

På lördagen var det IFK Motala från Elitserien, som stod för motståndet. Akilles spel fungerade bättre än på fredagen och matchen slutade i en 4-3 uddamålsseger för Motala. Spelmässigt var resultatet ganska rättvist, men efter matchen var akilleslägret lite irriterat över den regeltolkning som ledde till Motalas slutliga segermål.

Avslutningsvis på söndag skulle ÖSK från Örebro mäta Akilles dagsform och samtidigt genrepa inför sin Elitseriesäsong. I första halvlek höll ÖSK högt tempo, skapade en hel del samtidigt som de lyckades stoppa grönskjortornas speluppbyggnad redan på Akilles planhalva. ÖSK ledde välförtjänt 3-1 i halvtid, men till andra halvlek kom Akilles med helt förnyad attityd och fart. Ett aggressivare lagförsvar på mittfältet och aktivare åkning öppnade luckor och Akilles utjämnade matchen till 4-4 efter en timmes spel. ÖSK återtog tvåmålsledningen när Akilles drog på sig ett par utvisningar, men Akilles fortsatte att skapa tryck och lyckades utjämna och hade öppet läge för segermål någon minut före fulltid. Slutresultatet 6-6 måste ändå ses som godkänt och motsvarar ganska väl händelserna på isen.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment