Akilles besegrade HIFK i jubileumsmatchen

Det var tuffa tag, men inget finlir när Akilles och HIFK möttes i Borgå på fredagskvällen. Vädret gynnade inte den annars stämningsfulla matchen, publiken och lagen bjöds på ett underkylt regn och en stundvis kraftig vind.

HIFK spelade första halvleken i medvind och stod för matchens öppningsmål efter 21 minuter när Aku Ojanen säkert slog in ett straffsleg bakom Iikka Lempinen i akillesmålet. Akilles kvitterade någon minut senare när Jonathan Hyttinen snappade upp en målvaktsretur och sopade in 1-1. Akilles tog ledningen några minuter före pausen när Denis Sadakov skickligt plockade ner en lång passning och serverade Rasmus Kettunen som bankade in 2-1.

Akilles inledde den andra halvleken starkt och Denis Sadakov gjorde 3-1 vackert framspelad av Andreas Flinck genast i halvlekens tredje minut. Siffrorna stod sig matchen ut trots att Akilles skapade en mängd målchanser men skärpan i avsluten saknades och HIFK försvarade sig, som vanligt, mycket kraftfullt. Även Akilles försvarsspel var matchen igenom mycket disciplinerat och HIFK hade förutom en del hörnor och distansskott få riktigt farliga målchanser.

Iikka Lempinen i målet belönades välförtjänt med Zum Beispiels pris som den hungrigaste spelaren i hemmalaget. HIFKs målvakt Pete Pättiniemi gjorde också en bra match och premierades av arrangörerna som sitt lags bästa för kvällen, medan William Skog bockade motsvarande pris för sin insats akillesförsvaret.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment