Pistejako Porissa

Pori on ollut Akillekselle viime vuosina vaikea paikka pelata. Pari kautta sitten hajosivat luistimet useammalta pelaajalta ja viime kaudella joukkue pelasi vajaalla ulosajon seurauksena. Tällä kaudella tiistai-iltaan, keskelle Akilleksen pahinta otteluruuhkaa siirretyssä ottelussa näytti taas pelikuntoiset vaihtomiehet olevan vähissä ottelun loppua kohti tällä kertaa loukkaantumisten johdosta.

Akilles sai otteluun unelma alun. Rolf Larsson siirsi ensimmäisestä kulmasta vieraat johtoon, mutta Narukerä tasoitti melkein heti perään ja siirtyi jo vajaan vartin pelin jälkeen 2-1 johtoon kaukolaukauksesta. Akilleksella hallitsi ensimmäisen puoliskon alkua mutta joukkueella oli vaikeuksia murtautua tekopaikkoihin ja monet hyökkäykset päättyivät kulmalipuille. Paikoistaan ei Akilles saanut laukauksiaan tolppien väliin tai riman alle.

Akilleksen epäonnen minuutit sattuivat puolen tunnin pelin jälkeen, ensin Akseli Pursio sai kevyehkön jäähyn ja heti perään toinen pakki William Skog joutui jättämään kentän loukkaannuttuaan Narukeräpelaajan törmättyä häneen kovassa vauhdissa pallontavoittelutilanteessa. Pelaajien yhteentörmäyksen jälkeen ottelua jatkettiin ehkä hieman yllättäen Narukerän hyökkäyspään vapaalyönnillä. Vapaalyönti osui puolustusmuuriin, mutta seuranneesta kulmasta porilaiset siirtyivät jo kahden maalin johtoon.

Toiselle puoliajalle tuli terävämpi Akilles ja joukkue otti heti ottelun taas haltuunsa. Rolf Larsson kavensi heti Andreas ”Picke” Flinckin syötöstä 3-2 ja pari minuuttia myöhemmin Picke itse tasoitti Matti Vainion toimiessa syöttäjänä. Johtoon ei Akilles onnistunut siirtymään muutamasta paikasta huolimatta ja sitten Tomi Mustonen livahtikin helpohkosti Akilles puolustuksen läpi ja Narukerä oli taas johdossa. Matti Vainio toi upealla yksilösuorituksellaan Akilleksen 4-4, kun peliä oli vartti pelaamatta. Lopussa ei kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa. Akilleksen loppukiriä vaikeutti loukkaantumisten lisäksi viimeisen vartin kaksi jäähyä.

Akilleksen ottelut jatkuvat Suomen Cupin finaalilla Porvoossa loppiaisena 6.1. Positiivisella puolella Akilleksella on, että Joakim Nordström pelasi loukkaantumisensa jälkeen tiistaina Porissa kauden ensimmäisen liigapelinsä tällä kaudella ja on taas pelikuntoinen. Porvoolaisten sairastuvalla on kuitenkin varmuudella muutamat alkukauden avauksessa olleet pelaajat, joten näytönmahdollisuuksia tarjoutuu nyt nälkäiselle pelaajalle.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment