Akilles fick ge sig på stopptid

Akilles lyckades inte vinna den fjärde cupfinalen i följd mot Veiterä trots en tapper insats. Matchen var en jämn och underhållande tillställning i ett närapå perfekt bandyväder inför en publik på dryga 450 ögonpar. Den ovanligt målrika matchen slutade i 5-6 favör till gästerna från Villmanstrand, Akilles gratulerar Veiterä till cupbucklan.

Iisakki Kaivola inledde målfesten i den 15e minuten när han nätade efter att Topi Peuhkuri i veiterämålet tappat retur på ett långskott av Joakim Nordström. Kvitteringen kom fyra minuter senare och därefter turades lagen om att göra mål och i halvtid visade resultattavlan 3-3.

Andra halvlek inledde Akilles strålande med två snabba och vackra bandymål inom tre minuter och ett flertal chanser att ytterligare utöka ledningen, men bollen studsade inte Akilles väg och skärpan fanns inte i avsluten. Efter en dryg timmes spel råkade Akilles ut för några mörka minuter och enkla misstag och matchen var igen kvitterad till 5-5. Mot slutet av matchen började publiken redan vänta på förlängningen, men det gjorde ingetdera laget, som anföll frenetiskt. När Akilles på stopptid ännu forcerade på bred front snappade Veiterä upp ett svagt inlägg och kontrade effektivt in segermålet, som gjordes av Esko Liukkonen.

Som bästa och målhungrigaste spelare premierades i Akilles Rasmus Kettunen som stod för 2 mål. Övriga poäng Iisakki Kaivola 2+0, Andreas Flinck 1+1, medan Dylan Lindblad, Rolf Larsson och Matti Vainio hade 1 assist var.

Akilles har inte tid att begrunda nederlaget i cupfinalen alltför länge. På fredag väntar bortamatch mot alltid hårdnackade HIFK och på söndag kommer formstarka JPS på besök till Bollplan.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment