Runkosarjan ykköspaikka jäi Lappeenrantaan

Haasteellisen kauden jälkeen Akilles oli viime viikkojen hyvillä otteillaan pelannut itselleen mahdollisuuden vielä taistella viimeisessä sarjaottelussaan runkosarjan voitosta ja sen tuomasta kotiedusta loppupeleihin. Tämä olisi kuitenkin vaatinut vierasvoittoa Lappeenrannan Veiterästä, eikä porvoolaisjoukkueen peli ainakaan vielä riittänyt siihen. Veiterä voitti tasaisen ottelun pelitilanteiden mukaan ansaitusti 3-2 (2-1) ja vei tärkeän ykköspaikan ja sen myötä ennakkoon arvioituna helpomman playoff ohjelman.

Akilles aloitti ottelun vahvasti ja meni hieman onnekkaalla pompulla 0-1 johtoon ottelun kuudennella minuutilla. Onni kääntyi ja varttia myöhemmin pallo pomppi toisessa päässä Veiterälle suotuisasti ja peli oli 1-1. Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon hieman sekavan tilanteen jälkeen. Toista puoliaikaa leimasi tauolla hieman yllättäen alkanut lumisade, joka vaikeutti molempien joukkueiden pallollista pelaamista. Veiterä onnistui kulmalyönnistä siirtymään 3-1 johtoon, mutta Rasmus Kettunen kavensi 3-2 kun ottelua oli vielä reilu vartti pelaamatta. Viimeinen vartti olikin kovaa taistelua, mutta kotijoukkue onnistui kuitenkin taktisesti rikkomaan peliä ja Akilleksen varsinainen loppukiri kuivui kokoon, eikä lisämaaleja nähty.

Akilles ja Trömpperit oli houkutellut Porvoosta bussillisen äänekkäitä kannattajia Kisapuistoon luomaan tunnelmaa ja Trömpperit osoittivat tiukassa paikassa miten omia kannustetaan täydet 90 minuuttia. Valitettavasti on todettava, että muutama paikallinen järjestyksenvalvoja ei suhtautunut kovin ammattimaisesti äänekkääseen porvoolaiskatsomoon. Vierasjoukkueen fanien verbaalinen provosointi, erikoistarkkailu ja ruumiintarkastukset alkoivat jo ennen kuin porvoolaiset olivat ehtineet bussistaan ulos ja jatkui koko ottelun läpi. Tämä oli hyvin ikävää, varsinkin kun Kisapuistossa oli hyvin tilaa kaikille eivätkä porvoolaiset toiminnallaan aiheuttaneet minkäänlaista vaaraa pelaajille tai muille paikalla olleille.

Akilleksen paras viidestä välieräsarja alkaa keskiviikkona 23.2. klo 19 Pallokentällä ja vastaan asettuu voittaja puolivälieräparista Narukerä – HIFK, tervetuloa kaikki paikan päälle kannustamaan.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment