Akilles varmisti paikkansa mitaliotteluihin kaatamalla Narukerän

Bandyliigan ylemmän jatkosarjan ottelu Akilles-Narukerä pelattiin keskiviikkona Palllokentällä tuulisissa ja sateisissa olosuhteissa. Sää ei ole suosinut tämän kauden Porvoon otteluita, eikä tämä kotiottelu poikennut aikaisemmista tihkusade alkoi tunti ennen alkuvihellystä ja teki jääpinnasta “appelsiinimaisen”.

Ottelu noudatti odotettua kaavaa, Narukerä vetäytyi heti ottelun alusta kilpikonnapuolustukseen ja antoi Akilleksen tehdä peliä. Muutamaan kertaan Akilleksen hyökätessä rangaistusalueella oli edelleen vastassa kymmenen porilaista sulkemassa luistelulinjoja ja blokkaamassa laukauksia. 

Denis Sadakov teki puolen minuutin jälkeen maalivahdista kimmonneesta paluupallosta maalin, joka kotijoukkueen harmiksi tulkittiin paitsioksi, vaikka paitsioasemassa ollut toinen akillespelaaja ei vaikuttanut peliin. Avausmaalia jouduttiin tämän jälkeen odottamaan yli puoli tuntia. Osuma syntyi kun Akseli Laakkonen sai Rolf Larssonilta syötön vasempaan laitaan ja ajoi voimakkaasti sisään päätylinjaa pitkin ja löysi maalin edestä Larssonin, joka ohjasi maalin edestä 1-0. Narukerä alkoi tappioasemassa myös hyökkäämään ja tasoitti viisi minuuttia myöhemmin lähes samanlaisella maalilla taukonumeroiksi 1-1.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen hallinnassa ja kahta Narukerän kulmaa lukuun ottamatta tilanteet syntyivät Narukerän päässä. Johtomaali 2-1 iski kulmalyönnistä Andreas Flinck, mutta Narukerän Tomi Mustonen tuikkasi tasoituksen maalin edestä ottelun 64. minuutilla. Akilles kuittasi heti minuutilla 65. kun Rolf Larsson onnistui kulmalyönnissä viemään taas kotijoukkueen maalin johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin, Matti Vainion tehdessä 4-2 alkoi johto kotiyleisöltä tuntua turvallisemmalta. 

Ottelun viimeiset 20 minuuttia tarjosi kuitenkin vielä jännitystä, kotijoukkueelle vihellettiin yhteensä kolme jäähyä ja Narukerälle tarjottiin kavennusmahdollisuus rangaistuslaukauksen muodossa, mutta Iikka Lempinen esti loistavalla refleksitorjunnallaan Tomi Mustosen yrityksen. Mustonen teki vielä tuomarin antamalla lisäajalla komean 4-3 kavennuksen ja vaikka pallon haltuunotto tilanteessa näytti tapahtuvan korkealla mailalla, niin tuomari ei raaskinut hylätä hienoa maalia. 

Voiton tuomat kaksi sarjapistettä tarkoittaa Akillekselle suoraa välieräpaikkaa, kotietua välieräsarjassa ja varmuudella myös mitalliottelua kauden päätteeksi. Tulevana lauantaina on voitolla vielä mahdollisuus runkosarjan voittoon, kun Akilles matkaa Lappeenrantaan sarjakärki Veiterän vieraaksi.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment