Akilles till final

Det behövdes alla fem matcher för att vaska fram finallaget i semifinalserien mellan Akilles och Narukerä. I den sista och direkt avgörande matchen var Akilles bättre med siffrorna 4-2 (1-1). 

Narukerä inledde matchen i ett bra tempo medan Akilles verkade lite morgontrötta. Efter bara sex minuter hade björneborgarna tagit ledningen och verkade sitta stadigt i förarsätet. Iikka Lempinen i målet gjorde ett par ytterst viktiga ingripanden och sakta men säkert började grönskjortorna jobba sig in i matchen och matchbilden började likna de tidigare, Akilles rullar på och Narukerä försvarar och kontrar. Efter en dryg halvtimmes spel bröt Juuso Johansson ett av Narukeräs kontringsförsök och flyttade bollen åt Kasperi Hirvonen, som skickade en hög lyra mot Andreas Flinck som plockade ner inlägget och utjämnade till 1-1, som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken hårdnade tagen betydligt och matchen blev ännu mer utmanande också för domarna. I synnerhet efter att Rolf Larsson först gjort 2-1 på en hörnretur och därefter Denis Sadakov utökat till 3-1 på en hörnvariant, ökade Narukerä sitt fysiska spel, men Akilles svarade med samma mått. Narukeräs allt-i-allo dominant Ville Aaltonen reducerade skickligt till 3-2 i den 59e minuten. Tio minuter senare fastställde Iisakki Kaivola slutresultatet 4-2 med ett distansskott, för framspelningen svarade Joakim Nordström. Under den återstående halvtimmen bjöds publiken på en sällan skådad fight. Båda lagen gav allt och när dagens domarlinje var mycket tillåtande hettade det stundvis till i båda leden. Akilles var det bättre laget i den femte matchen, man orkade pressa högt uppe och tvingade Narukerä till förhastade öppningar. Slutligen var marginalerna små och hörneffektiviteten visade sig vara mycket avgörande för utgången.

Inkommande lördag blir det final i Villmanstrand, bussar kommer att ordnas från Borgå och eventuellt också alternativa möjligheter att uppleva finalen arrangeras.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment