Tiedote – Release 13.10.2022

Akilles Bandy avaa Bandyliigan kotiottelunsa 120-vuotis juhlaottelulla

Suomen Jääpalloliitto on vahvistanut Bandyliigan sarjaohjelman ja ohjelmassa on hyvin huomioitu Akilleksen toiveet liittyen Pallokentän jäädytykseen ja energiatilanteeseen. Akilles avaa toiveidensa mukaisesti kautensa vierasotteluilla Oulussa ja Jyväskylässä marraskuun toisena viikonloppuna 12.–13.11. Akilleksen kotiavauksena pelataan seuran 120-vuotis juhlaottelu lauantaina 19.11.2022 klo 17.00 Mikkelin Kamppareita vastaan.

Juhlavuoden tapahtumat eivät jää juhlaotteluun vaan Akilles on saanut juhlavuoden kunniaksi järjestettäväkseen myös Naisten Suomen Cup Juhlaturnauksen Porvooseen 26.-27.11.2022. Lisäksi suunnitteilla on myös junioriturnauksia ja maksuton koululaisturnaus Porvoon kouluille.

Akilleksen liigajoukkueen harjoituskausi on sujunut hyvin ja joukkue matkustaa viikonloppuna Ruotsissa Rättvikissä 14.10-16.10.2022 pelattavaan Kosa-Cupiin. Turnauksessa Akilles pelaa yhteensä viisi ottelua, joissa se kohtaa joukkueita Norjasta ja Ruotsin Allsvenskanista.

Akilleksen vastuuvalmentaja Juha Laitinen kommentoi joukkueen rakentumista ja alkukauden tavoitteita seuraavasti: ”Viime kaudesta uudistuneen ja myös hieman nuorentuneen joukkueen tavoitteena on saada turnauksesta kokemusta isolta jäältä ja luonnollisesti pelituntumaa alkavaa kotimaista kautta varten. Turnaus on hyvä tilaisuus joukkueen yhteispelin kehittämiseen. Harmillista on se, että emme saa vielä ihan parasta ryhmää mukaan muutaman pelaajan pienten loukkaantumisten ja sairasteluiden vuoksi. Tavoitteenamme on kehittää peliä alkukauden aikana ja olla parhaimmillamme silloin kun Bandyliigan ratkaisupelit alkavat.”

Akilleksen miesten edustusjoukkue osallistuu alkukauden aikana myös Suomen Cup turnaukseen, joka pelataan Oulussa 28.-30.10.2022. Turnauksessa Akilles kohtaa HIFK:n, Narukerän ja OLS:n. Lohkon voittaja etenee tammikuun alussa pelattavaan finaaliin.

‘ ‘ ‘

Akilles Bandys hemmapremiär i Bandyligan, föreningens 120-års jubileumsmatch

Finlands Bandyförbund har bekräftat Bandyligans serieprogram och programmet tar väl hänsyn till Akilles önskemål beträffande isläggning av Bollplanen i rådande energisituation. Enligt klubbens önskemål öppnar Akilles sin säsong med bortamatcher i Uleåborg och Jyväskylä andra helgen i november 12.-13. november. Akilles hemmapremiär spelas som klubbens 120-årsjubileumsmatch lördagen den 19. november 2022 kl. 17:00 mot Mikkelin Kampparit.

Jubileumsårets evenemang begränsas inte till jubileumsmatchen, Akilles har också fått möjligheten att anordna damernas Finländska Cup som jubileumsturnering i Borgå den 26.-27. november, jubileumsåret till ära. Dessutom planeras även juniorturneringar och en gratis turnering för skolor i Borgå.

Träningssäsongen för Akilles ligalag har förlöpt väl och laget åker till Rättvik i Sverige den 14.-16. oktober för att delta i Kosa-Cup. Akilles kommer att spela sammanlagt fem matcher i turneringen där laget möter lag från Norge och Allsvenskan i Sverige.

Akilles huvudtränare Juha Laitinen kommenterar lagets struktur och tidiga säsongsmål: “Turneringens målsättning för laget, som sedan förra säsongen har förnyats och delvis föryngrats, är att skaffa erfarenhet som endast kan erhållas från stora isytor och naturligtvis bygga upp spelkänsla inför den stundande inhemska säsongen. Turneringen är ett bra tillfälle att utveckla samspelet inom laget. Det är synd att vi inte lyckats få med oss den bästa truppen på grund av smärre skador och sjukdom hos några spelare. Vårt mål är att utveckla spelet under inledande säsongen och vara som bäst när de avgörande matcherna i bandyligan stundar.”

Akilles herrlag kommer också att delta i den finska cupturneringen under försäsongen. Akilles gruppspel går av stapeln i Uleåborg den 28.-30. oktober. I gruppen ställs Akilles mot HIFK, Narukerä och OLS. Gruppsegraren går vidare till cupfinalen som spelas i början av januari 2023.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment