Tiedote – Pressrelease 30.8.2022

Akilles Bandyn liigajoukkueelle jatkosopimuksia ja kaksi uutta vahvistusta

Akilles on tehnyt jatkosopimukset Joakim Nordströmin, Rudolf Sadakovin ja Olli Lappalaisen kanssa. Nordström tuo kokemusta joukkueeseen ja Sadakov pääsi jo viime kaudella haistelemaan bandyliigan vauhtia, vaikka pääosin pelasikin nuorten otteluita. Maalivahti Olli Lappalainen on mukana joukkueessa kuntoutumisensa niin salliessa ja vakavasta loukkautumisesta toipumisen ehdoilla. Uusina pelaajina Porvooseen tekee paluun Akilles kasvatti ja viime kaudet Botnian riveissä pelannut puolustaja Niels Främling. Toinen mielenkiintoinen uusi pelaaja on Torniosta muuttava nuori maalivahti Veikka Körkkö. Nuorisomaajoukkueiden vakiotorjuja on pelannut viimeiset vuodet Ruotsin puolella Haaparannan riveissä.

Akilles Bandyn kesän ja alkusyksyn harjoittelu on sujunut hyvin ja valmistautuminen kohti talven otteluita on aikataulussa. Akilleksen liigajoukkueen pelaajaryhmässä on tällä hetkellä kolme maalivahtia Iikka Lempinen, Olli Lappalainen ja Veikka Körkkö, kenttäpelaajia on kaikkiaan viisitoista, Aapo Pursio, Dylan Lindblad, Dante LindbladFilip Svennas, Otto Huopalainen, Rasmus Ek, Matti Vainio, Rolf Larsson, Joakim Nordström, Rudolf Sadakov, Arttu SaloRoni Grek, Akseli Laakkonen, William Skog sekä Niels Främling. Tavoitteena on täydentää harjoitusryhmää vielä muutamalla pelaajalla ja lisäksi mahdollisesti nostaa mukaan pari nuorta omaa kasvattia mukaan miesten edustusjoukkueen harjoituksiin.

Akilles jääpallon vastuuvalmentaja Juha Laitinen on tyytyväinen joukkueen rakentumiseen ja kesän harjoitteluun. ”On hienoa, että olemme saaneet joukkueemme rungon kasaan, vaikka useita viime kauden pelaajia on siirtynyt uusiin ympyröihin. Nyt kasassa oleva runko on hyvä sekoitus nuoruuden intoa ja kokemusta. Joukkueen harjoitusinto ja henki on erinomainen ja tekemisen laatu korkeaa. Toivottavasti saamme täydennettyä ryhmäämme vielä muutamalla kokeneella pelaajalla ja omalla nuorella, jotta saamme vielä lisää leveyttä ryhmäämme. Tavoitteena on, että ryhmä saisi lopullisen muotonsa syyskuun puoliväliin mennessä.”

Akilles Bandyn joukkueen valmistautuminen ensi kauteen jatkuu tiiviisti yhteisharjoittelun merkeissä niin Kokonniemen jäähallissa kuin oheisharjoittelulla. Joukkue suuntaa lokakuun puolivälissä leireilemään Ruotsiin.

 

 

Förlängningar och två nya förstärkningar för Akilles Bandys herrlag

Akilles har undertecknat förlängningskontrakt med Joakim Nordström, Rudolf Sadakov och Olli Lappalainen. Nordström tillför laget rutin och Sadakov fick redan förra säsongen smaka på farten i bandyligan, även om han främst spelade ungdomsmatcher. Målvakten Olli Lappalainen deltar på den nivå som hans rehabilitering tillåter och under förutsättning att han återhämtar sig från sin allvarliga skada. Nya spelare i Borgå inkommande säsong är försvarsspelaren Niels Främling bandyfostrad i Akilles, men som spelade i Botnia förra säsongen. En annan intressant ny spelare är Veikka Körkkö, en ung målvakt som flyttar från Torneå. Veikka har vaktat målet i ungdomslandslagen och har de senaste åren spelat på den svenska sidan i Haparandas led.

Akilles Bandys sommar- samt inledande höstträningar har förlöpt väl och förberedelserna inför vinterns matcher går planenligt. Akilles herrlag har för närvarande tre målvakter Iikka Lempinen, Olli Lappalainen och Veikka Körkkö. I truppen finns det totalt femton utespelare Aapo Pursio, Dylan Lindblad, Dante Lindblad, Filip Svennas, Otto Huopalainen, Rasmus Ek, Matti Vainio, Rolf Larsson, Joakim Nordström, Rudolf Sadakov, Arttu Salo, Roni Grek, Akseli Laakkonen, William Skog och Niels Främling. Målet är att ännu komplettera träningsgruppen med några spelare och dessutom att eventuellt lyfta upp ett par egna unga spelare för att träna med herrarnas representationslag.

Juha Laitinen som ansvarig tränare för Akilles bandy är nöjd med lagets struktur samt med sommarträningen. ”Det är fint att vi har fått ihop en stark stomme i vårt lag, även om flera spelare från förra säsongen har gått vidare till nya utmaningar. Den stomme vi nu har är en intressant blandning av ungdomlig entusiasm och erfarenhet. Andan i laget på träningarna är utmärkt och arbetsmoralen hög. Förhoppningsvis kommer vi att kunna komplettera vår trupp med ytterligare några rutinerade spelare och egna ungdomar, så att vi kan få ännu mer bredd i truppen. Målet är att laget skall ha sin slutgiltiga form i mitten av september.”

Akilles herrlags förberedelser inför nästa bandysäsong fortsätter frekvent med gemensam träning både i Kokon ishall och med torrträningar. Bandyligalaget åker till bandyhallarna i Sverige på veckoslutsläger i mitten av oktober.

 

Lisätietoja – Mer information:

Puheenjohtaja – ordförande Jari Kettunen 040 514 1133

Varapuheenjohtaja – vice ordförande Niklas Skog 040 587 7233

Vastuuvalmentaja – Chefstränare Juha Laitinen 050 521 7887

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment