Akilles Bandy tiedottaa – informerar 2.12.2022

Ville-Veikko Angeria tekee paluun Akilles Bandyn riveihin

Bandyliigaan paluun tekevä Ville-Veikko Angeria on harjoitellut Akilleen kanssa syksyn aikana jäähallissa ja myös isolla jäällä. Torniolaislähtöinen Angeria edusti urallaan kolme ensimmäistä Bandy-liigakautta kasvattajaseuraansa Tornion Palloveikkoja, jonka jälkeen tie vei Oulun Luistinseuran riveihin ja sieltä Porvooseen syksystä 2011 lähtien.

Angeria on voittanut pelaajana viisi Suomen mestaruutta ja pelannut lähes 400 Bandy-liigaottelua sekä lähes 40 A-maaottelua. Angeria on ollut poissa pelikentiltä kaksi kautta keskittyen niin työhön kuin perheeseen sekä oman talon rakentamiseen.

Angeria nähdään ensimmäisen kerran Akilleksen kokoonpanossa 120-vuotis juhlaottelussa lauantaina WP35 vastaan. Angeria itse kommentoi paluutaan seuraavasti: ”On erittäin hienoa palata tositoimiin ja antaa panokseni seuran eteen. Lähden auttamaan Akilleksen nuoria lahjakkaita pelaajia kehittymään ja tasaamaan heidän kuormitustaan, sillä he pelaavat niin 18-vuotiaiden sarjaa kuin nuorten Bandy-liigaa edustusjoukkueen otteluiden ohella. Lisäksi hän nöyrästi korostaa, että ei halua viedä pelipaikkaa keneltäkään nuorelta vaan valmennus tekee kuormituksen perusteella valinnat kuhunkin otteluun.”

Akilles Bandyn päävalmentaja Juha Laitinen on erittäin tyytyväinen Angerian halusta palata myös peleihin mukaan. ”On hienoa, että Ville-Veikko on käytettävissä myös otteluissa tasaamassa nuorten pelaajien kuormitusta. Hän on pitänyt huolta kunnostaan hyvin, ja sen on osoittanut myös syksyn jääharjoittelu, johon hän on aktiivisesti osallistunut.”

Akilles kohtaa seuran 120-vuotis juhlaottelussa toisen perinteisen jääpalloseuran WP35 Porvoon Pallokentällä lauantaina 3.12.2022 klo 17.00. Kauden kotiavaus pelataan tänään perjantaina 2.12.2022 klo 19.00 sarjan suurinta ennakkosuosikkia Porin Narukerää vastaan.

* * * * *

Ville-Veikko Angeria är tillbaka i Akilles Bandy

Ville-Veikko Angeria har tränat tillsammans med Akilles under hösten i ishallen och de senaste veckorna även på stor is och återvänder nu även till bandyligan. Ursprungligen kommer Angeria från Torneå och representerade under sina tre första bandyligasäsonger sin moderklubb Tornion Palloveikot, därefter spelade han för OLS innan han flyttade till Borgå och Akilles hösten 2011.

Som spelare har Angeria vunnit fem finländska mästerskap och spelat nästan 400 bandyligamatcher och knappt 40 A-landskamper. Angeria har haft ett speluppehåll i två säsonger, med fokus på både familj och arbete samt sitt husbygge.

Angeria kommer att igen uppträda för första gången i Akilles laguppställning i 120-årsmatchen på lördag mot WP35. Angeria själv kommenterar sin återkomst på följande sätt: “Det är väldigt skönt att återvända till hetluften igen och göra min insats för att hjälpa klubben. Jag vill vara med och med min insats försöka bidra till att Akilles unga duktiga spelare kan utvecklas och vid behov av belasta dem, då de förutom representationslagets matcher också skall spela i både U18- och U21-serien Angeria understryker också ödmjukt att han inte vill frånta någon ung talang speltid, det skall vara tränarteamet som tar ut laget till varje match utifrån belastningen.”

Akilles Bandys huvudtränare Juha Laitinen är givetvis mycket nöjd med Angerias vilja att återvända till matchtruppen. ”Det är fantastiskt att Ville-Veikko också är tillgänglig i matcher för att balansera arbetsbördan för de unga spelarna. Han har skött sin kondition och det har han även bevisat på höstens isträningar, där han deltagit aktivt.”

I klubbens 120-årsjubileumsmatch, som går av stapeln på bollplanen i Borgå lördag 3.12. kl. 17.00 möter Akilles, WP35, en annan bandyklubb med långa anor. Säsongens hemmapremiär spelas ändå idag, fredag 2.12.med start kl. 19:00 mot Narukerä, ligans kanske största förhandsfavorit.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment