Akilles säkrade sin plats i kvartsfinal

Akilles bandyherrar behövde två av fyra matcher i den nedre fortsättningsserien för att säkra sin plats i playoff. Efter att på fredagskvällen skickat hem Botnia till Åggelby med 4-1 stryk, ķunde de grönvita ett knappt dygn senare slå ett utvilat HIFK med 5-2 i Berghäll..

Bortamatchen mot HIFK började lite försiktigt från båda sidor, men efter att publiken bjöds på en riktig målvaktstavla av HIFK-keepern, när Dylan Lindblad misslyckade skott från 25 meter saktade rullade in i buren, tog gästerna över kommandot. Raoul Karlqvist utökade till 0-2 genom att slå in en målvaktsretur och Picke Flinck bombade ännu in en hörna till 3-0 innan paus. HIFK hade någon hörna och ett par snabba kontringar i första halvlek, medan Akilles nog sett till målchanserna borde gjort ytterligare ett par mål före pausvilan.

Till andra halvlek kom ett lite aktivare hemmalag, som lyfte försvarslinjen och samtidigt forecheckade mer aktivt. Detta resulterade dock i ytterligare ett baklängesmål, när försvarslinjen stigit långt in på Akilles planhalva och Raoul hittade Picke med en djupledsboll och Picke denna gång säkert satte 0-4. Matchen verkade avgjord, men rödskjortorna bjöds ännu in i matchen när Aku Ojanen reducerade på straff. Straffen kom efter en lite besynnerlig situation och matchens mest fantastiska målvaktsräddning. HIFK kom i ett två mot ett anfall och lyckades spela bort Akilles försvararen, men Iikka Lempinen I Akillesmålet gjorde en fantomräddning från bakstolpen. Domaren hade dock redan innan passningen slogs sett ett regelbrott av akillesförsvararen och gav IFK ytterligare en chans genom att blåsa för straff efter räddningen. 

Samme Aku Ojanen drämde sedan in helingforsarnas 2-4 mål från distans några minuter senare. Närmare kom IFK inte denna gång trots extra energi av målen och ett flertal hörnor som Akilles dock uppoffrande käkade upp under ledning av Raoul Karlqvist och William Skog. När Rolf Larsson hängde 2-5 i nättaket på en hörna med 10 minuter kvar, var Akilles plats i kvartsfinal klar. Det enda som återstår att fundera över i lördagsmatchen är hur Nappe kunde skjuta sitt hörnmål utan assist i protokollet?

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment