Akilles spelar om brons

Uppförsbacken blev för stor för Akilles i Björneborg och laget avskutar sin säsong i bronsmatch fredag 10.3.

När väl matchen började kraftigt försenad kl 20:30, inledde Akilles matchen starkt, men lyckades inte få hål på Narukeräs försvar och efter första kvarten kom hemmalaget bättre med och skapade fler målchanser i synnerhet med lyft bakom försvarslinjen. Första målet kom på ett framspel när Rasmus Arponen lite enkelt slank igenom i en situation som osade offside. Akilles hade färre målchanser i den första halvleken än motståndarna och 1-0 stod sig halvleken ut.

I inledningen av den andra halvleken drog Otto Huopalainen på sig en 10 minuters utvisning för våldsamt slag i en aningen oklar sitiation och i nästa läge fällde Niels Främling sin motståndare och Malaska dömde utvisning och straff. Iikka Lempinen räddade straffen, men Akilles spelade i cirka nio minuter med två man utvisade. När Akilles blev fulltaligt hade laget ett visst momentum när björneborgarna visade tydliga tecken på nervositet. Tyvärr lyckades inte borgålaget utnyttja läget för att kvittera matchen och när 2-0 målet kom i den 77e spelminuten började orken tryta för bortalaget.

Akilles lyfte upp flera spelare och jobbade hårt, försökte hitta möjlighet till reducering, men som det ofta går resulterade det i 3-0 efter en kontring på ett snabbt slaget frislag.

Glädjen var stor i Björneborg och skadeglädjen kanske ännu större bland vissa lokala förmågor, då de tillresta borgåsupportrarna styrde stegen mot Forsbloms buss.

Årets bandyligafinal spelas således i Björneborg, om bara vädret hålls kallt och mulet så att isen säkert håller. För motståndet står antingen Kampparit eller Veiterä. Kampparit tog på onsdag en övertygande seger, leder serien 2-1 och kan avgöra serien på fredag i Villmanstrand.

Tags: No tags