Tiedote / Press Release 25.5.2023

Santeri Laitinen Akilles Bandyn riveihin ja runkopelaajat Larsson sekä Nordström jatkosopimuksiin

Akilles Bandy on tehnyt 1+1 vuotisen sopimuksen Kamppareiden kasvatti Santeri Laitisen kanssa. Santeri on 30-vuotias hyökkääjä, joka kasvattiseuran lisäksi urallaan on pelannut Jyväskylässä JPS:n ja Helsingissä HIFK:n riveissä. Santeri on maalintekijä, joka viime kaudella Kamppareissa teki 30 maalia hopeajoukkueen riveissä. Uransa aikana hän on keskimäärin tehnyt joukkueelleen maaleja lähes 30 jokaisella kaudella Bandy-liigassa edustamissaan seuroissa. Santeri on parhaimmillaan lähellä maalia hyvän maalivainunsa ansiosta, mutta toisaalta hän on myös kurinalainen joukkuepelaaja. Santeri tuo hyvän lisän Akilleksen ryhmän hyökkäyspeliin sekä erikoistilanteisiin ja lisäksi Santeri on erinomainen joukkuehengen rakentaja pukukopissa.

Akilles on tehnyt myös jatkosopimukset viime kauden kapteeninsa Rolf ”Nappe” Larssonin ja erinomaisen kauden viime vuonna pelanneen Joakim ”Jugi” Nordströmin kanssa. Kokeneen parivaljakon jatkaminen Akilleksen riveissä luo nuorille pelaajille omalla sitoutumisella ja osaamisellaan apua edelleen kehittymiseen pelaajina. Kokenut kaksikko muodostaa tärkeän rungon Akilleksen pelin kehittämiseen viime kauden hyvän menestyksen jatkoksi.

Akilles Bandyn vastuuvalmentaja Juha Laitinen on tyytyväinen joukkueen rakentumiseen. ”Santeri tuo yllätyksellisyyttä ja maalintekovoimaa joukkueemme hyökkäyspeliin ja hän on erinomainen lisä viime vuoden pelimme kehittämiseen. Lisäksi Jugin ja Napen jatkaminen tuo varmuutta pelinrakentamiseen, johtajuutta, sekä rutiinia joukkueemme kokonaisuuteen. Molemmat ovat esimerkillisiä huippu-urheilijoita, jotka pitävät harjoittelusta huolta myös yksilöllisesti ja ovat esikuvina nuorille pelaajille joukkueharjoituksissa ammattimaisella tekemisellään.”

Akilles Bandy on kutsunut kesäharjoitteluryhmäänsä kaikki viime kauden U18 ja nuorten Bandyliigan pelaajat mukaan ja osa heistä on valmiina panostamaan omaan urheilu-uransa kehittämiseen. Tällä hetkellä edustusjoukkueen ensi kauden joukkueen vahvuudessa sopimuspelaajina ovat maalivahdit Iikka LempinenVeikka Körkkö ja Lukas Tallberg. Kenttäpelaajista mukana ovat Dylan Lindblad, Joakim Nordström, Iisakki KaivolaAkseli LaakkonenElmer LönnbergDante LindbladOtto HuopalainenFilip SvennasRoni GrekNiels Främling, Rolf Larsson ja Santeri Laitinen.

Tavoitteena on, että sopimuspelaajien ryhmä ensi kautta ajatellen on 3+18 ja lisänä omat juniorit. Viime kauden pelaajaryhmästä kaikki ovat harjoitelleet aktiivisesti omatoimisesti, kuten huippu-urheilijoiden tuleekin ja heidän kanssaan käydään aktiivista keskustelua jatkosta Akilleksen riveissä. Tämän lisäksi keskustelemme aktiivisesti vielä kolmen pelaajan kanssa liittymisestä Akilleksen riveihin ensi kaudeksi. Tavoitteenamme on, että toukokuun loppuun mennessä ensi kauden pelaajaryhmä olisi valmiina kokonaisuudessaan ja toivomme pystyvämme tiedottamaan lopullisesta joukkueesta pikaisesti.

Santeri Laitinen till Akilles Bandy samt kontraktsförlängning med nyckelspelarna Larsson och Nordström

Akilles Bandy har skrivit 1+1 års kontrakt med Santeri Laitinen, som fått sin bandyfostran i Kampparit. Santeri är en 30-årig forward som förutom för sin moderklubb även spelat för JPS från Jyväskylä och Helsingfors IFK. Santeri är en målskytt av rang som gjorde 30 mål i silverlaget Kampparit under förra säsongen. Under sin karriär har han snittat knappt 30 mål varje säsong för de klubbar han representerat i Bandyligan. Santeri är som bäst framför motståndarmålet, tack vare sin goda målinstinkt, men även en disciplinerad lagspelare. Santeri är ett utmärkt tillskott till Akilles anfallsspel och fasta situationer, dessutom bidrar han till en positiv laganda genom sitt agerande i omklädningsrummet.

Akilles har även förlängt kontrakten med lagkaptenen från förra säsongen, Rolf “Nappe” Larsson, samt med Joakim “Jugi” Nordström, som gjorde en utmärkt säsong senaste vinter. Dessa rutinerade spelare skapar genom sitt engagemang och kunnande utmärkta möjligheter för de yngre spelarna att vidareutvecklas som delar av ett aktivt spelande bandylag. Den rutinerade duon formar en viktig stomme i utvecklingen av Akilles spel, som en fortsättning på förra säsongens goda framgångar.

Akilles Bandys huvudtränare Juha Laitinen är nöjd med lagets struktur. “Santeri tillför överraskningsmoment och slagkraft i vårt offensiva spel och han är ett utmärkt komplement till utvecklingen av vårt spel från förra året. Dessutom medför Jugis och Nappes förlängning en säkerhet i speluppbyggnaden, samt ledarskap och rutin till vårt team som helhet. Båda är exemplariska toppidrottare som också sköter träningen individuellt och genom sitt professionella agerande på våra gemensamma övningar fungerar som utmärkta förebilder för de yngre spelarna.”

Akilles Bandy har bjudit in samtliga förra säsongens U18- och U21-spelare till sin sommarträningsgrupp och några av dem är redo att satsa på en idrottskarriär. För närvarande har Akilles för nästa säsong kontrakt med målvakterna Iikka LempinenVeikka Körkkö och Lukas Tallberg, samt utespelarna Dylan Lindblad, Joakim Nordström, Iisakki KaivolaAkseli LaakkonenElmer LönnbergDante LindbladOtto HuopalainenFilip SvennasRoni GrekNiels Främling, Rolf Larsson och Santeri Laitinen.

Målet är att spelartruppen till nästa säsong skulle bestå av 3+18 spelare och därtill egna juniorer. Från förra säsongens spelartrupp har alla tränat på egen hand, som toppidrottare bör, och det pågår en aktiv diskussion med dem om en fortsättning i Akilles. Utöver detta förhandlas även aktivt med ytterligare tre spelare om anslutning till Akilles inför nästa säsong. Målet är att nästa vinters trupp som helhet skall vara klar i slutet av maj och förhoppningsvis kan de sista pusselbitarna publiceras inom kort.

Lisätietoja – Mer information:

Puheenjohtaja – ordförande, Jari Kettunen                                     040 514 1133

Varapuheenjohtaja – vice ordförande, Niklas Skog                         040 587 7233

Vastuuvalmentaja – huvudtränare, Juha Laitinen                           050 521 7887

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment