Ingen cupfinal för Akilles

Det blev ingen cupfinal för Akilles denna säsong trots att den förlustfria sviten fortsatte.

Akilles slutade tvåa i tabellen efter att endast klarat oavgjort mot JPS och Narukerä, då grupp B avgjordes i Uleåborg under veckoslutet. Eftersom endast gruppsegrarna gick till final, kommer cupfinalen 2024 att spelas mellan Veiterä och JPS den 6.1.2024 i Villmanstrand. På förhand sett verkade B-gruppen lite tuffare än A-gruppen, då Kampparit tappat en hel del rutin efter förra säsongen, emedan JPS nog får räknas in bland förhandsfavoriterna 2023-24.

Akilles inledde ganska knaggligt mot Botnia på fredag, men segrade slutligen med klara 5-1. På lördagen mötte Akilles i första matchen JPS där man inte lyckades skapa mycket den första halvitmmen, men spelade upp sig i den andra och matchen slutade oavgjort 2-2. I den rekordjämna efterföljande strafftävlingen segrade Akilles efter att Dante Lindblad slagit in den 11e straffen. Strafftävlingens resultat skulle räknas endast ifall lagen slutade på samma poäng i tabellen. Även matchen mot Narukerä slutade oavgjort 2-2, men i den matchen var det nog Akilles som höll i taktpinnen mot en väl samlad försvarsmur. Även mot Narukerä vann grönskjortorna strafftävlingen. Den betydelselösa sista matchen mot OLS spelades sedan på söndag i snöfall och Akilles segrade knappt med 2-1 efter ett straffmål av Rasmus Kettunen på tilläggstid.

De förlorade poängen i de oavgjorda matcherna innebar en andra plats i tabellen lika som i Skärås cup i Västerås fyra veckor tidigare. Nu väntar alla bandyutövare i Borgå, fyllda av entusiasm, på att staden skall ta itu med isen på Bollplan, så länge höstvädret för en gångs skull gynnar sporten.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment