Samuel och Ida medaljörer i FM

Tre medaljer blev Akilles facit i FM för 14- och 15-åringar i Nådendal under veckoslutet. Samuel Puustinen blev dubbelmedaljör då han tog silver på 3000 meter gång och brons i slägga för P15. Ida Finell knep silvret på 800 meter för F15.

Samuel hemförde sina medaljer inom loppet av två timmar på fredagen. Först knep han brons i släggtävlingen med 58,70. Det förra klubbrekordet och personliga rekordresultatet förbättrades med nästan två meter.

Direkt efter att släggtävlingen var avklarad gällde det att ladda om för gångtävlingen. Också där putsade Samuel klubbrekordet och sitt personliga rekord rejält, närmare bestämt med över 24 sekunder. Det nya rekordet lyder 17.54,24. Gångmedaljen var Samuels andra i FM, i fjol vann han 14-åringarnas gångtävling.

Ida tog medalj i FM på 800 meter för andra året i rad. I fjol i 14-årsklassen blev det brons, nu blev det silver. Idas sluttid skrevs 2.21,31. Emelie Hägglund slutade på 17:e plats i 800 meters finalen med 2.29,81.

Ida deltog också på 300 meter häck, där hon slutade på femte plats med personbästatiden 46,30.

Henri Aspelin placerade sig på femte plats i stavtävlingen för P14 genom att klara höjden 290.

Linus Ekholm bokfördes för en femte placering på 100 meter och en sjätte placering på 300 meter för P14. Linus tid på 100 meter var 12,72. I försöken på 300 meter klockades Linus för 41,57, medan tiden i finalen skrevs 44,20. En orsak till att finaltiden blev såpass mycket sämre var att finalloppet måste löpas om på grund av problem med starten.

Thomas Isaksson noterades för en sjunde plats i längd (559) och en tionde plats i tresteg (11,44) för P15.

Amalia Lindéns 44,84 berättigade till en nionde plats i slägga för F15, medan Melina Lundqvist var tionde i slägga för F14 med ett kast som mätte 38,45.

Linus Henriksson löpte personligt rekord med 15,77 i försöken på 100 meter häck för P15. Linus tid räckte inte till en finalplats. Elliot Schmidt diskvalificerades i försöken på 100 meter häck på grund av tjuvstart. På 300 meter löpte Elliot nytt personbästa med 39,70, men tiden räckte inte riktigt till en finalplats.