Tre medaljer i stafett-FM

Tre bronsmedaljer blev Akilles medaljskörd i de finländska stafettmästerskapen på Centralidrottsplanen i Karhula i Kotka under veckoslutet. I två stafetter sattes nya klubbrekord. 

15-årspojkarna Linus Henriksson, Thomas Isaksson, Samuel Puustinen och Elliot Schmidt öppnade medaljkontot på lördagen, då de blev tredje på 4×80 meter häck med nya klubbrekordtiden 46,40. Det tidigare, sju år gamla, klubbrekordet förbättrades med 0,28 sekunder. 

Veckoslutets andra klubbrekord såg dagens ljus på 3×800 meter för D17, där Emelie Hägglund, Carla Jalkanen och Ida Finell tog brons med tiden 7.18,78. Det tidigare klubbrekordet för allt från D16 till damklassen, som redan hade hela 32 år på nacken, förbättrades med över tolv sekunder. 

På 4×100 meter för H19 knep laget Emil Stade, Isac Wedenberg, Max Tallqvist och Niklas Tallqvist FM-brons med tiden 43,70. Det var femte året i rad som den här åldersgruppen tagit medalj i FM på 4×100 meter. För tredje gången var medaljen av bronsvalör, dessutom har det blivit två guld. 

På 4×100 meter för P15 slutade Akilles med laget Samuel Puustinen, Thomas Isaksson, Elliot Schmidt och Linus Ekholm på femte plats med tiden 47,77. 

På herrarnas 4×400 meter stannade kvartetten Isac Wedenberg, Max Tallqvist, Viktor Kantele och Jonni Blomqvist bara 0,09 sekunder från klubbrekordet, då de noterades för tiden 3.20,92 som berättigade till en sjunde plats. 

Totalt deltog nio lag från Akilles i stafett-FM.