Sara trefaldig medaljör i FM, William tog brons på 60 meter

Fyra medaljer blev Akillesidrottarnas fina facit under veckoslutets inomhus-FM i Tammerfors. Sara Lappalainen lyste igen en gång när hon tog hela tre medaljer. Hon segrade på både 800 och 1500 meter samt tog brons på 3000 meter. William Thor knep brons på 60 meter.

Sara Lappalainen inledde veckoslutet med att behärskat löpa hem segern på 1500 meter på lördagen. Segertiden skrevs 4.19,81. FM-guldet var Saras tredje på 1500 meter inomhus i damklass. På söndagen fortsatte medaljjakten på 3000 meter, där hon tog brons med Akillesrekordtiden 9.14,87. Hon förbättrade sitt förra rekord med nästan fyra sekunder. Två timmar senare ställde sig Sara igen på startlinjen, den här gången för att löpa hem FM-guldet på 800 meter. Guldet säkrades med tiden 2.05,90. Det var Saras femte FM-guld inomhus på 800 meter.

William Thor löpte personligt rekord när han vann brons på 60 meter. Williams nya personbästa skrivs 6,76. För två år sedan vann William också FM-brons på 60 meter.

Benjamin Stendahl noterades för två sjunde placeringar. På lördagen blev han sjunde på 400 meter med nya klubbrekordtiden 48,68. Söndagens sjunde placering tog Benjamin på 300 meter häck, där han klockades för 38,29.

Viktor Kantele tog sig till final på 60 meter häck med den sjätte snabbaste försökstiden 8,33, men han kunde inte löpa i finalen. Noora Juslin klockades för den tionde snabbaste försökstiden 8,62 på 60 meter häck.

Ida Finell löpte nytt Akillesrekord på 300 meter häck med tiden 44,85, vilket räckte till en 14:e placering. Jonathan Brace tog sig vidare från försöken på 60 meter med tiden 6,98. Med tiden 7,07 i semifinalen delade Jonathan 21: a platsen i semifinalskedet.