Fyra medaljer i Kalevaspelen

Akilles bokfördes för fyra medaljer i Kalevaspelen på Karlsplanen i Vasa under veckoslutet. Sara Lappalainen blev för sjunde gången dubbelvinnare i FM, när hon segrade på både 800 och 1 500 meter. Dessutom tog William Thor och Benjamin Stendahl varsin bronsmedalj.
Sara Lappalainen klockades för nya mästerskapsrekordtider på både 800 och 1 500 meter med 2.00,33 och 4.06,68. På 800 meter vann Sara FM-guld för nionde året i rad och segern på 1 500 meter var hennes sjunde i Kalevaspelen.
William Thor knep FM-brons på 100 meter med nya personliga rekordtiden 10,48.
Benjamin Stendahl blev FM-bronsmedaljör på 400 meter med tiden 48,00.
Viktor Thor slutade på fjärde plats på 100 meter med 10,50 och var åttonde på 200 meter med 21,68. I försöken på 100 meter löpte Viktor personligt rekord med 10,46.
Oscar Nyholm bokfördes för sin bästa placering i Kalevaspelen, då han tog sig i mål som sjätte på 3 000 meter hinder med tiden 9.23,95.
Viktor Kantele tog sig till final på 110 meter häck med den sjunde snabbaste försökstiden 14,90, men han kunde inte löpa i finalen.
Noora Juslin hade den nionde snabbaste försökstiden 14,22 på 100 meter häck.
William Thors 21,92 på 200 meter var den tolfte snabbaste försökstiden.
Ida Finell hade den 18:e snabbaste försökstiden 64,16 på 400 meter häck.