Akilles tog revansch med besked

Nästan niohundra personer hade sökt sig till bollplanens konstis i Borgå annandag jul, för att se hur Akilles skulle klara sig mot Natukerä på hemmaplan efter förlusten i Björneborg i början av december. Narukerä som värvat kraftigt inför säsongen hade ingen poängförlust inför annandagsmatchen. Björneborgarnas vinstsvit tog slut med besked när Akilles tvålade till dem med hela 8-1 och tog en skön revansch.

Akilles förde matchen från första stund och kunde genom ett stabilt försvarspel och en välupplagd taktik så gott som helt omintetgöra motståndarlagets speluppbyggnad och kontringsförsök. Akilles eget anfallsspel fungerade hyfsat och med effektivare avslut kunde hemmalagets halvtidsledning varit större än 3-1. I början av andra halvlek lyckades Narukerä fiska en straff, men när Olli Lappalainen räddade den och Denis Sadakov någon minut senare sköt in Akilles straffslag i andra ändan, så började matchen vara punkterad.

För Akilles del fortsätter matcherna hemma med toppmötet mot Veiterä lördag 28.12. kl 17. Sedan blir det Cupfinal i Villmanstrand fredag 3.1.

Tags: No tags