Cupkannu kotiin

Akilles lähti perjantaina Lappeenrantaan puolustamaan viime kauden Suomen Cup voittoaan. Ennakkoasetelmat olivat viime vuodesta tasaantuneet, eikä Veiterä lähtenyt tällä kertaa niin selkeänä ennakkosuosikkina finaaliin. Edellinen liigapeli Porvoossa olikin päättynyt pistejakoon. 

Valitettavasti sää ei tällä kertaa suosinut tapahtumaa ja ensimmäinen puoliaika pelattiin kaatosateessa ja kymmenen sekuntimetrin tuulessa. Vierasjoukkue Akilles tuli otteluun paremmalla asenteella ja ensimmäinen puoliaika olikin täysin porvoolaisten, kovasta vastatuulesta huolimatta. Valkoisissa pelannut Akilles siirtyi 0-1 johtoon, kun Ville-Veikko Angeria maalinedus ruuhkasta nosti pallon verkkoon, kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen. Veiterä tasoitti kymmenisen minuuttia myöhemmin  Matias Lehtosen ohjattua puolesta kentästä lähteneen vapaalyönnin ohi, Akilleksen maalissa hyvin pelanneen, Olli Lappalaisen. Tauolle joukkueet lähtivät kuitenkin Akilleksen 1-2 johdossa, Rasmus Kettusen tehtyä kulman jälkitilanteesta johtomaalin 39. minuutin kohdalla.

Tauolla sade lakkasi ja toinen puoliaika päästiin aloittamaan melkein kuivalla jäällä. Veiterä tuli tauolta paremmalla luistelulla ja peli tasoittui, mutta Akilleksen joukkuepuolustus toimi ottelun läpi hyvin, eikä kotijoukkue päässyt huippupaikoille. Reilun tunnin pelin jälkeen sattui Akillekselle kuitenkin merkkausvirhe, kun Kalle Pesonen unohtui yksin paineettomalle puolelle ja ottelu oli taas tasan. Tämän jälkeen Akilleksella oli vaikea jakso ja peli näytti jo kääntyvän kotijoukkueelle, kun Akilles joutui myös pelaamaan vajaalla keskikentällä tulleen, ottelun ensimmäisen, jäähyn johdosta. Akilles osoitti kuitenkin Trömppereiden kannustuslaulujen raikuessa taistelutahtoa ja kova työ palkittiin kun vierasjoukkueelle tarjoutui mahdollisuus ratkaista peli 79. minuutin kohdalla Veiterän kaadettua Denis Sadakovin rangaistusalueella. Tällä kertaa Deniksen laukoma rankkari suuntautui kuitenkin suojaverkkoihin. Ottelun ratkaisu syntyikin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun ehkä purjehtijana paremmin tunnettu Rolf “Nappe” Larsson yllättäen päätti kokeilla kaukaa ja tykitti pallon 25 metristä vastustamattomasti aivan maalin yläkulmaan.

Näin Akilles oli, pelitilanteisiin nähden ansaitusti, uusinut viime kauden Suomen cupmestaruutensa ja samoin numeroin 2-3. Joukkueen kapteeni Rasmus Kettunen kävi mitalijaon jälkeen noutamassa lyhyen reissun jälkeen cupkannun taas kotiin, porvoolaisfanien laulujen saattelemana.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment