Bandyfest med Borgåmått

Akilles Bandy hade åtagit sig uppdraget att tillsammans med Finlands Bandyförbund stå som värd för öppningsmatchen i veckoslutets 3-nations turnering, med Sverige, Ryssland och Finland som deltagande lag. Matchen mellan Finland och Sverige spelades på fredagskvällen i ett nästan perfekt bandyväder på en otroligt välpreparerad is och framför en rekordpublik på nästan 1400 personer. Akilles Bandy hade delat ut över 4000 inträdesbiljetter till elever i borgåskolorna och hela 598 elever tackade och utnyttjade möjligheten. Publiken verkade njuta av den fartfyllda underhållningen och spelarna fick uppleva ett i Finland sällan skådat publikunderstöd.

Själva matchen visade sig bli jämn. Den startade i ett högt tempo, men bägge lagen försvarade disciplinerat och i halvtid stod det 0-0 på ljustavlan. Finlands Jimi Heinonen gjorde 1-0 på hörna i början av andra halvlek, men Martin Karlsson utjämnade någon minut senare. Simon Jansson förde upp Sverige i ledning, då en dryg kvart återstod. Sedan klev Samuli Helavuori, en av Finlands bästa för kvällen, fram. Han spelade till sig ett skottläge och sköt från distans bollen otagbart upp i krysset till 2-2. I den 79e minuten var det borgåbördiga Emil Fedorov, till vardags i Vetlanda BK, som med en soloprestation till den fantastiska borgåpublikens stora glädje avgjorde matchen till Finlands fördel.

En fantastisk bandyfest slutade i en hemmaseger med uddamålet  3-2 och alla kunde nöjda och glada, var och en för sig, återvända till sitt normala veckoslutsfirande. Akilles Bandy tackar alla i publiken som gjorde kvällen till en fin upplevelse, “det är gästerna som gör festen”.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment