Déjà-vu i Villmanstrand

Akilles mötte i sin näst sista grundseriematch serieledande Veiterä i Bandyligans toppmatch Matchen spelades i närapå perfekta väderförhållanden i Villmanstrands Kisapuisto. 

Akilles inledde matchen något trevande och Veiterä skapade inledningsvis mera än borgålaget. Akilles hade hela första halvleken svårt att få upp bolltempot och det blev alldeles för mycket soloåkningar och halvdana långbollar. Hemmalaget inledde målskyttet i den 26e spelminuten när Tomi Hauska finurligt lobbade in ett frislag över Isak Skog för kvällen i akillesmålet. Andreas Flinck, tillbaka i laget efter sex veckors vila, utjämnade genom att sopa in Rolf Larssons hörna fyra minuter före pausvilan. Veiterä fastställde halvtidsresultatet 2-1 i halvlekens absolut sista sekund efter att Akilles tappat bollen i anfallszon med endast 10 sekunder kvar att spela. Det var Tuukka Loikkanen ,som även han återvänt efter skada som gjorde ledningsmålet.

Det var ett pånyttfött Akilles som skrann in på isen i andra halvlek. Passningarna stämde och tempot och åkningen var betydligt bättre än i den första. Hela laget deltog i speluppbyggnad och försvar. Veiteräs farliga hörnor lyckades man blockera matchen igenom och när Akilles spel fungerade som bäst tvingades hemmalaget till planlösa långbollar. 

Akilles utjämnade redan i sitt andra anfall när Rasmus Kettunen förde upp bollen och med en vältajmad passning breddade till vänster och Denis Sadakov rundade utrusande  Topi Peuhkuri och satte utjämningen från nollvinkel. Från publikplats kändes det som om man sett matchen förut i form av cupfinal. Akilles omställningar och bättre skidskoåkning resulterade i att hemmalaget tvingades ta till olagliga metoder och med tjugo minuter kvar att spela gjorde Ville-Veikko Angeria behärskat 2-3 framspelad av Denis Sadakov. Akilles fjärde mål hängde länge i luften, men Veiteräs kontringar var inte helt ofarliga. Akilles jobbade dock bra hemåt och försvarstroikkan med liberon Raoul Karlqvist samt backarna Akseli Pursio och William Skog spelade stabilt och Isak gjorde några fina parader när matchen stod och svängde.

Akilles höll ut Veiteräs anstormning mot slutet och snuvade serieledarna på båda poängen.

På lördag möter Akilles regerande mästarna JPS i Jyväskylä, med en seger i den matchen skulle Akilles kamma hem grundserien och ha bästa möjliga läget inför slutspel.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment